שוטרי תחנת גלילות במרחב ירקון הפעילו סוכנות סמויות שפעלו ברשתות החברתיות והובילו להפללה של 28 חשודים בביצוע עבירות מין ופדופיליה. הבוקר (שלישי) החשודים נעצרו.

בחודשיים האחרונים התנהלה חקירה סמויה במשטרת גלילות, אודות חשד לעבירות מין שמתבצעות נגד קטינות ברשתות החברתיות אינסטגרם ווואטסאפ.

במסגרת החקירה הופעלו שתי שוטרות כסוכנות סמויות, המזדהות כקטינות בנות 13 ברשת החברתית, כאשר הן מתכתבות עם החשודים ששולחים להן תכנים מינים בזמן שהם מודעים לכך שהם מתכתבים עם ילדות בנות 13.

פרשת פדופיליה ברשת (צילום: דוברות המשטרה)
פרשת פדופיליה ברשת (צילום: דוברות המשטרה)

עפ"י החשד, במשך תקופה ארוכה ובמספר מועדים, פנו החשודים מיוזמתם לשתי הסוכנות באמצעות אפליקציות לשיתוף חברתית ושלחו להן, כל אחד על פי חלקו, תכנים בעלי אופי מיני בוטה, ביניהם תמונות וסרטונים החושפים איברים אינטימיים, תוך ביצוע אקט מיני מול המצלמה.

בנוסף, החשודים ניסו לשדל את הסוכנות לצלם את עצמן ולשלוח להם תמונות בעלי תכנים מיניים, כאשר חלק מהחשודים אף הציעו להיפגש עימן.

פרשת פדופיליה ברשת (צילום: דוברות המשטרה)
פרשת פדופיליה ברשת (צילום: דוברות המשטרה)

הבוקר עם המעבר לשלב החקירה הגלויה, פשטו למעלה מ-200 שוטרים ממחוז ת"א בהובלת תחנת גלילות שבמרחב ירקון ביחד עם זרוע מג"ב תל אביב ובה"ד מג"ב, על בתיהם של 28 חשודים בכל רחבי הארץ וביצעו חיפושים בבתיהם.

במהלך החיפושים נתפסו ראיות הקושרות את החשודים לביצוע העבירות לרבות מחשבים וטלפוניים ניידים ונעצרו 28 חשודים, בחשד למגוון עבירות מין ופדופיליה,  בתום הפעילות החשודים הועברו לחקירה במרחב ירקון ובסיום ככל שיידרש, יובאו לבימ"ש לדיון בהארכת מעצרם.

פרשת פדופיליה ברשת (צילום: דוברות המשטרה)
פרשת פדופיליה ברשת (צילום: דוברות המשטרה)

הסוכנת ר. סיפרה בשיחה עם "מעריב": "הזדהיתי כילדה בת 13 בצ'אט חברתי אנונימי, במהלך השהייה שלי באתר היו לי פניות מהמון גברים שבעצם מדברים איתי באופן מיני. זה מתחיל בשיחה לכאורה תמימה, שיחת חולין. הם מבררים את הגיל שלי, להבין את הרקע, מה הסיפור חיים שלי וברגע שהם קולטים איזושהי פירצה - לקחת אותי תחת חסותם, הם מכניסים את הפן המיני לשיחה ומשם זה בעצם מתגלגל לתכנים מאד קשים, לרבות פורנוגרפיה, תמונות, סרטונים".

מה זאת אומרת?
"הם מבקשים לדעת בתיאור מילולי איך אני נראית, תצלמי את עצמך בעירום, תחשפי את אברייך המוצנעים כשהם פונים בצורה הרבה יותר בוטה וגסה. מבקשים ממני לבצע מעשים מיניים בגופי לרבות החדרת אצבעות".

ואיך את מגיבה לבקשות האלו?
"אני מגיבה בתמימות של ילדה. אני לא יודעת, אני לא מבינה בזה, בחיים לא עשיתי את זה. הם אומרים 'תעשי את זה לאט לאט, אני אסביר לך, אדריך אותך, אני אהיה איתך'".

את כל כך צעירה במשטרה וכבר טבילת אש כזאת, מה היתה התגובה שלך לתוכן
השיחות?
"לא אשקר ואומר שבהתחלה זה הפחיד אותי ומאד חששתי. לא האמנתי שזה החומר שאחשף אליו ומדובר בתכנים מאד קשים, במיוחד בתור אישה. אבל הבנתי שזו משימה מאוד ערכית, מאד חשובה ואני מונעת ילדות תמימות ליפול ברשת והופכות לקורבנות. מדובר בסוג של שליחות ובסופו של דבר לי לא באמת קורה משהו אבל יש ילדות קטינות שבאמת הופכות לקורבנות לפדופיליה ברשת והן שולחות תמונות
שעלולות להיות מופצות באינטרנט. הן לא מודעות לסכנה האלו. ולא מדובר רק בבנות, אלא יש מקרים שהקורבנות הם בנים".

אפשר לומר שבפעילות הזאת הקרבת את עצמך כדי למנוע פגיעה בילדות?
"חד משמעית כן. אתה מוותר על התמימות שלך ואתה נחשף ממש לרפש שיש באינטרנט, להדחה של קטינות וקטינים לבצע עבירות מין חמורות ומדובר בחשודים מכל הארץ מאילת ועד הגליל".

הציעו לך להיפגש איתם?
"כולם הציעו להיפגש איתם, אפילו הציעו כסף לטובת יחסי מין וכן לשלם לי כדי שאבצע בגופם מעשים מיניים וחלקם ביקשו שאנהל איתם שיחות וידאו בעירום".