המשטרה תזמן לחקירה את ראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן בעקבות תלונה שהגיש נגדו ראש הממשלה בנימין נתניהו. התלונה מתייחסת לדברים שאמר ארגמן בראיון טלוויזיוני, בהם רמז כי ישקול לחשוף מידע מפגישות אישיות עם ראש הממשלה אם יסבור שנתניהו פועל בניגוד לחוק.

התלונה החריגה, שהועברה ישירות למפכ"ל המשטרה דני לוי בסוף השבוע האחרון, מתארת את התבטאויותיו של ארגמן כ"איום וסחיטה" ומשווה אותן לפרקטיקות של "העולם התחתון". מי שקיבל את ההחלטה על פתיחה בחקירה הוא ראש אגף חקירות ומודיעין (אח"מ) ניצב בועז בלט, לאחר שקיבל חוות דעת בת עשרות עמודים שבחנה את הפרטים והמסמכים שהונחו בפניה לעומקם ומצאה כי יש מקום לפתיחה בחקירה.

על פי הערכה החקירה בגין חשד לעבירות סחיטה באיומים. כיוון שמדובר באזרח אין צורך אישור של יועמ"שית על מנת לזמן לחקירה. נציין כי לאחר שקרא את חוות הדעת, קיים היום (ראשון) ראש אח"מ במשטרה דיון מעמיק בנושא עם צוות הבודקים ובימים הקרובים תתקבל ההחלטה , איזו יחידה בלהב 433 תנהל את החקירה.

גורמים המעורים בפרטים מציינים כי "במשטרה מכירים את רעשי הרקע ומפנים את מותחי הביקורת להחלטה שקיבל אך לאחרונה אותו ראש אח"מ ניצב בלט שלא לפתוח בחקירה כנגד נשיא בית המשפט העליון השופט עמית . כמו שבמקרה זה הבינו כי מדובר בהחלטה נטו מקצועית וכי המשטרה תמשיך לשמור על עצמה כ-א-פוליטית . במקרה האמור ההחלטה שהתקבלה גם היא משיקולים מקצועיים ולאחר בחינה והשלמה עם חוות הדעת המנומקת שהונחה בפניו. אז ניצב בלט, לא נכנע ללחצים וגם היום הוא ממשיך בדרכו". גורם במשטרה ציין כי "נדב ארגמן הוא לא איש ציבור אלא אזרח מהישוב ולכן לא היה צורך לפנות אל היועצת המשפטית (יועמ"שית) לממשלה כדי לקבל את עמדתה".

בראיון שהעניק לחדשות 12, התייחס ארגמן למתחים הפוליטיים הנוכחיים וציין כי הוא נמנע מלחשוף מידע מפגישותיו הפרטיות עם נתניהו מתוך רצון לשמר את האמון ואת היחסים החיוניים בין ראשי הארגונים הביטחוניים לראש הממשלה. עם זאת, הוסיף ארגמן משפט שעורר סערה: "אם אני אגיע למסקנה שראש הממשלה החליט שהוא פועל בניגוד לחוק, לא תהיה ברירה - אני אגיד את כל מה שאני יודע ומנעתי מעצמי עד היום".

נתניהו הגיב בחריפות, וטען כי "נחצה קו אדום מסוכן לדמוקרטיה" והאשים גם את ראש השב"כ הנוכחי, רונן בר, בהדלפות והתנהלות דומה. לטענת נתניהו, האיום לחשוף מידע רגיש מהווה לא רק עבירה פלילית אלא "איום על המשטר בישראל, שלטון החוק והדמוקרטיה". דובר השב"כ דחה את ההאשמות כלפי רונן בר וציין כי "ראש השב"כ מקדיש את כל זמנו לענייני ביטחון, מאמצים להשבת החטופים והגנה על הדמוקרטיה".

יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר: "אני מברך על החלטת המשטרה לפתוח בחקירה נגד ראש השב"כ לשעבר, נדב ארגמן. מדובר בצעד חשוב, שכן שיטת הסחיטה באיומים וההפחדות כלפי פוליטיקאים חייבת להיפסק. עם זאת, טוב יעשה ראש הממשלה אם ידרוש את משיכת ידה של היועמ"שית מתיק זה – היא מצויה בניגוד עניינים, ואין זה נכון שהיא תהיה זו שתטפל בו."