מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם אמר היום (שבת) בנאומו: "איבדנו את נתיב האספקה הצבאי דרך סוריה", והוסיף: "אנחנו מקווים שהמשטר החדש בסוריה יראה בישראל כאויבת ולא ינרמל איתה יחסים".
"תמכנו בסוריה כי היא נגד ישראל וכי היא סייעה להתנגדות להתגבר בלבנון ובפלסטין", אמר. "היום נפל המשטר על ידי כוחות חדשים. אנחנו לא יכולים לשפוט את אותם כוחות חדשים אלא לאחר שתהיה יציבות והם ינקטו בעמדה ברורה. מכאן אנחנו נאמר שאנחנו מקווים שהמשטר החדש בסוריה והעם הסורי יהיה שת"פ בין העמים והממשלות בלבנון ובסוריה, וכן מקווים שכל הצדדים, העדות, והמרכיבים בהקמת השלטון החדש וישתתפו בו, ושיהיה שלטון על בסיס האזרח הסורי ולא על אחד מהצדדים בלבד".
באשר לישראל אמר: "אנחנו מקווים שהשלטון החדש יחשיב את ישראל כאויב ולא ינרמל את קשריו איתה. זכותו של העם הסורי לבחור את שלטונו, מנהיגיו והחוקה שלו, שאף מדינה אחרת שיש לה שאיפות לשלוט בה לטובת ישראל, לא תשלוט בהחלטות שלו. נכון, חיזבאללה איבד במערכה הזו את נתיב האספקה הצבאית שלו, אבל אלו רק פרטים בפעילות של ההתנגדות. ייתכן שהמשטר החדש יאפשר והדרך הזו תשוב באופן טבעי, וייתכן שנמצא דרך אחרת. ההתנגדות היא דבר גמיש שלא נעצר בגבול אחד".
נזכיר כי "בהחלטה שמסרה היאת תחריר א-שאם לנציגי הפלגים הפלסטיניים הנוכחים בסוריה, נאמר כי לא יהיו עוד נשק, מחנות אימונים או מפקדות צבאיות לפלגים הפלסטיניים, וכי על הפלגים לפרק את מערך הצבא שלהם בהקדם האפשרי, בתמורה לעבודה פוליטית וצדקה תחת קורת הגג של המדינה הסורית החדשה", כך דווח בטור דעה של עורך עיתון "אל-אחבאר" המזוהה עם חיזבאללה.
14 חודשי הלחימה מול ישראל הנחיתו מכה קשה על חיזבאללה, מדווח העיתון האמריקאי. הדחתו של אסד, שהיה בעל קשרים הדוקים עם איראן, שיתקה כעת את יכולתו של הארגון להתאושש על ידי ניתוק נתיב הברחת הנשק החיוני דרך סוריה. "מה שקורה בסוריה הוא שינוי מסוכן וחדש, והבנת הסיבות לכך דורשת הערכה מחדש", אמר חסן פדלאללה, חבר פרלמנט המייצג את האגף הפוליטי של חיזבאללה, בנאום בהלוויה של פעילים שחוסלו על ידי ישראל, כך על פי הדיווח. "מה שקורה בסוריה, למרות הסכנות, לא יחליש אותנו".
על פי מומחים המצוטטים בוושינגטון פוסט, להיחלשות חיזבאללה תהיינה השלכות משמעותיות על לבנון, שם שימש במשך עשורים כשחקן פוליטי מרכזי - וגם על איראן, שהסתמכה על הארגון כאחד מהכוחות הנאמנים לה המשמשים להרחבת השפעתה ברחבי המזרח התיכון. זהו גם שינוי משמעותי עבור ישראל, שכן יריבתה בגבול הצפוני נמצאת כעת בנקודת חולשה חסרת תקדים.