משחקי השף נוסח ג'בליה: הלחימה ברצועת עזה נמשכת כבר שנה ושלושה חודשים. צה"ל הרס את כל התשתיות ואת מרבית המבנים באזורים בהם פעל ברצועת עזה. תנאי השהות של הלוחמות והלוחמים בעזה לא בדיוק ברמה של מלון חמישה כוכבים, אבל למרות הדלות, הקושי ועומס הלחימה, רוב רובם של הלוחמים שומרים על מוראל גבוה.

מסתבר כי גם בעזה הצבא צועד על קיבתו, בדיוק כמו הקביעה של המצביא הצרפתי נפוליאון בונפרטה. בצה"ל החליטו כי כל יחידה צבאית שמתמרנת בשטח תקבל ערכת מטבח הכוללת גזיות עם בלוני גז, פרטי מזון יבשים, ירקות ופירות. המהלך הזה הוביל לתופעה חדשה בכל רחבי עזה - יותר ויותר לוחמים הופכים לשפים של היחידות המתמרנות.

כך למשל, סמ"ר חיים, לוחם בגדוד 52 של השריון, שלוחמיו נמצאים מאז 7 באוקטובר בלחימה בכל רחבי עזה, ובשלושה החודשים האחרונים הם נלחמים בלב מחנה הפליטים ג'בליה. בין סיור למארב, סמ"ר חיים מוצא עצמו מבשל לחבריו לצוות. אתמול בתפריט היה צ'יפס עם פסטה וקבנוס.

"כל יום הוא מכין לנו ארוחות מיוחדות. בזכותו אנחנו לא יורדים במשקל, אבל מעל הכל, בזכות הארוחות הללו אנחנו מרגישים טעם של בית", אומרים לוחמי החפ"ק של מפקד גדוד 52. "למדתי לבשל בבית מאמא המרוקאית שלי, וזה עושה לי טוב שאני מביא לחברים טעם של בית", אומר סמ"ר חיים.

אבל חיים לא לבד - לכל יחידה בעזה יש את השף המקומי ויש את מנת הבית המועדפת. במרבית היחידות, הצ'יפס המטוגן, השניצל, והפסטה עם רוטב עגבניות זוכים לניקוד גבוה בהעדפות של הלוחמים. ובמטבח של צוות החפ"ק של גדוד 52 אומרים כי אין כמו מרק חם כשחוזרים ממארב בליל חורף קר של עזה, והמנה המועדפת היא בשר טחון צלוי על מצע של אורז - מנה שהביא חיים מהמטבח של אמא.