במערכת הביטחון נערכים בדריכות ליום שישי לקראת הגעת הרשימות של החמאס באשר לגורלם של 30 החטופות והחטופים שאמורים להשתחרר בפעימה הראשונה של ההסכם.

על פי הסכם הפסקת האש, חמאס אמור להעביר ביום שישי בצהריים שתי רשימות. הראשונה: רשימת ארבעת החטופים שישוחררו ביום שבת, אשר לפי ההערכות אמורה לכלול שלוש חיילות ואזרחית. השנייה: רשימת מצבם ומעמדם של 30 החטופים שאמורים להשתחרר, כאשר חמאס מחוייב לציין מי מהחטופים חי ומי חלל.

על בסיס מידע זה - ייקבע את מספר המחבלים שישוחררו. בישראל הבהירו, כי לא יסכימו להכיל נסיונות של חמאס לעכב את העברת הרשימות או להעביר באופן חלקי את הרשימות. כמו כן, יש ציפייה בישראל שבשבת תשוחרר ארבל יהוד. יהוד שנחטפה יחד עם בן זוגה אריאל קוניו מניר עוז, מוחזקת על ידי ארגון הטרור הג'יהאד האסאלמי. אחיו של אריאל, דוד, מוחזק גם הוא ברצועה, כאשר אשתו שרון ובנותיהם אמה ויולי שוחררו במסגרת עסקת החטופים הראשונה.

ארבל יהוד (צילום: באדיבות המשפחה)
ארבל יהוד (צילום: באדיבות המשפחה)

בצה״ל טרם החלו בהפיכת מתחמי ה"מגננים" בהם נמצאים הכוחות בפרימטר סביב רצועת עזה, בדגש על מרחב צפון הרצועה, למרחבים קבועים. בצה״ל אומרים, כי עיצוב הפרימטר והפריסה המבצעית הסופית של הכוחות תעשה רק בסוף שלבי ההסכם, כלומר בסוף השלב השלישי. ״המצב כרגע לא מגובש - האם צה״ל יוצא להמשך לחימה בעזה או מתכנס לקווי הגנה. כרגע, הכוחות פרוסים באופן כזה שמרגע שהם יידרשו לצאת להתקפה בכל נקודה ברצועה הם יכולים לעשות זאת בפרק זמן מידי״- אומר גורם צבאי.