שעות אחדות אחרי התיעוד המזעזע, בו מחבלי חמאס הובילו במשך כשעה את ארבל יהוד וגדי מוזס לביתו של יחיא סינוואר כשלצידם אספסוף עזתי, עם רוע בעיניים. כעת, הגיע התיעוד הראשון של גדי מוזס בן ה-80 עם משפחתו.
גדי מוזס, ארבל יהוד וחמשת האזרחים השבים התאילנדים, נחתו בבית החולים. גדי וארבל ייפגשו בבית החולים עם בני משפחתם ויקבלו טיפול רפואי. חמשת אזרחי תאילנד השבים יקבלו טיפול רפואי וילוו על ידי נציגי ממשל תאילנדיים בבית החולים.
לאחר שהגיע לשטח ישראל, ראש הממשלה בנימין נתניהו שלח מסר זועם למתווכות, ועיכב את שחרור המחבלים מכלא עופר שהיו אמורים להשתחרר עד לשעה 17:00.
גם בעולם לא נשארו אדישים לתיעודים המזעזעים. חדשות "BBC" הדגישו את החשש לחיי החטופים במהלך ההעברה: "יש המולה אלימה של דחיפות וצעקות, לא קל להתקדם בתוך ההמון המטורף הזה, זו הצטופפות מסוכנת של אנשים".גם כאן, לא חסכו בתיאור המחזות הכאוטיים בחאן יונס, וציינו: "נראה כי החטוף הישראלי בן ה-80 גדי מוזס זוהה בתוך ההמון נע לכיוון רכבי הצלב האדום".
ב"וול סטריט ג'ורנל" גם הדגישו את האלימות במהלך השחרור: "המונים הסתערו על הרכבים שנשאו שניים מהחטופים הישראלים, בתוך המוני אדם צועקים, רבים מהם חמושים", וציין כי "בדומה לאירוע שחרור החטופים בשבוע שעבר, חמאס שוב הפך זאת למופע ראווה, כשהארגון מנסה להשתמש בשחרורים כדי להפגין את סמכותו, לאחר שספג מערכה צבאית ישראלית שחיסלה את הנהגתו ודיללה את כוחו הצבאי".