בשב״כ מעריכים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו יבקש לזמן לראיונות את שני הבכירים י׳ ומ׳, המועמדים הטבעיים להחלפתו של ראש השב״כ רונן בר. היום אישר בג״ץ לראש הממשלה לבצע הליך של קיום ראיונות לאיתור מועמד להחלפתו של ראש השב״כ. 

רונן בר (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90)
רונן בר (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90)

על פי הנוהג, שני הסגנים של ראש השירות הם מועמדים מובילים לתפקיד. מ׳ הוא הסגן הראשון של בר. לפני מספר חודשים הוא יצא להמתנה. ראש הממשלה בהמלצת רונן בר מינה אותו לשמש כמחליף של רונן בר בצוות המשא ומתן לשחרור החטופים. מ׳ כמו הסגן הנוכחי י׳ עברו כמעט אותו מסלול בארגון: הם החלו כרכזים, מילאו תפקידים במרחב איו״ש. והיו בעמדות פיקוד בארגון. 

במערכת הביטחון מעריכים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא יחרוג מהנוהג של בחירת ראש שב״כ מתוך הארגון ולא יביא מועמד חיצוני, מהלך שעשוי להתפרש כאי-אמון בארגון ועשוי להוביל לטלטלה בשב״כ.