אגם ברגר, ארבל יהוד וגדי מוזס הם החטופים שצפויים לשוב מחר (חמישי) משבי חמאס. יחד איתם צפויים לשוב חמישה חטופים שהם עובדים זרים. בשבת ישתחררו שלושה חטופים נוספים.
לשכת ראש הממשלה הודיעה היום, כי קיבלה את רשימת החטופים שאמורים להשתחרר משבי ארגון הטרור החמאס מחר, ככל הנראה בשעות הבוקר. תמורת החיילת אגם ברגר - ישוחררו 30 אסירי עולם עם דם על הידיים+20 אסירים נוספים, השפוטים לתקופות שונות. תמורת האזרחית ארבל יהוד - ישוחררו 30 קטינים ונשים. תמורת החטוף גדי מוזס - ישוחררו 30 מחבלים, מהם 27 ששפוטים לתקופות שונות ועוד שלושה מחבלים.
מנהלת החטופים, השבים והנעדרים במשרד ראש הממשלה: "משפחות החטופים עודכנו ע"י קציני הקשר של צה"ל בשמות החטופים שישתחררו מחר, בפעימה השלישית של המתווה. על פי ההסכם, הפעימה הבאה, בה אמורים להשתחרר 3 חטופים נוספים (גברים בחיים), תתקיים בשבת. המשפחות יעודכנו בשמות המשתחררים ביום שישי".
אגם ברגר, בת 20, מחולון, היא תצפיתנית מבסיס נחל עוז. השבעה באוקטובר היה השבת הראשונה שלה כחיילת בבסיס. עם תחילת המתקפה היא הספיקה להתקשר לאביה, שלומי, ולספר לו שהיא שומעת יריות. מאז, נותק עימה הקשר. בסרטונים שפורסמו על ידי חמאס בטלגרם, זיהו בני משפחתה את אגם כשהיא מובלת על רכב לתוך עזה.
ארבל יהוד, בת 29, בת קיבוץ ניר עוז ודור שלישי בקיבוץ. נחטפה מביתה יחד עם בן זוגה אריאל קוניו, בן הקיבוץ גם כן, שאחיו דוד קוניו נחטף גם הוא. שני האחים קוניו לא נמצאים ברשימת החטופים שישוחררו בשלב א'. אין שום עדים לחטיפה, ואין שום מידע שהתקבל עליהן מאז. אחיה הגדול של ארבל, דולב, נרצח בשבעה באוקטובר. תחילה ההערכה הייתה כי נחטף, אך לאחר מכן גופתו אותרה בניר עוז חודשים לאחר הטבח.
גדי מוזס, בן 80, ממקימי קיבוץ ניר עוז ואב לשלושה וסב לעשרה, נחטף מביתו ובת זוגתו אפרת כץ נרצחה. משפחתו מתארת אותו כאיש חייכן וטוב לב שתרם רבות לחקלאות האזור שהיה בן ה-79 מקיבוץ ניר עוז, ובת זוגתו מזה 19 שנים, אפרת כץ, נרצחה במהלך החטיפה. הסרטון בו גדי מובל ע"י אנשי חמאס לכיוון רצועת עזה הופץ בכל מקום. בתה של אפרת, דורון כץ־אשר, ושתי בנותיה, אביב ורז, נחטפו גם הן לעזה ושוחררו במסגרת עסקת החטופים הראשונה. מרגלית, אשתו לשעבר של גדי נחטפה גם היא באותה השבת ושוחררה בעסקה. גדי הוא האחרון מבין 6 בני משפחתו שעדיין לא שב משבי חמאס.
משפחת מוזס נמסר: "קיבלנו בהתרגשות רבה את הבשורה הנהדרת על שובו של גדי האהוב אלינו מחר. עד לשובו של גדי פיזית לידינו, נבקש להימנע מריאיונות לתקשורת, אנו מודים לעם ישראל על החיבוק והתמיכה ומבטיחים לחלוק את תחושותינו לאחר שנתחבק עם גדי שלנו".
לקראת השחרור המיוחל מחר, מידע על המהגרים שנחטפו משדות העוטף ב-7.10 עדיין מוחזקים בשבי חמאס
אזרחי תאילנד שעדיין מוחזקים בשבי
נאטאפונג פינטה, בן 35, נשוי, נחטף מקיבוץ ניר-עוז, שם עבד במטע האבוקדו.
וואצ'ארה סריהאון, בן 33, נחטף מקיבוץ ניר-עוז.
סאטיאן סוואנאקם, בן 35, עובד חקלאות, נחטף מקיבוץ ניר-עוז.
פונגסאק טהנה, בן 36, עובד חקלאות, נחטף ממושב ישע.
סוראסאק לאמנאו, בן 32, נחטף ממושב ישע.
באנאוואט סהטאו, בן 27, נורה ונפצע ברגלו לפני שנחטף ממושב ישע.
סותטיסאק רינטלאק, בן 43 במותו, נרצח בקיבוץ בארי ב-7.10 וגופתו מוחזקת בעזה.
סונטאיה אקראסי, בן 30 במותו, נרצח בקיבוץ בארי ב-7.10 וגופתו מוחזקת בעזה.
אזרח נפאל
ביפין ג'ושי, בן 24, שנחטף מקיבוץ עלומים עדיין מוחזק בשבי. ביפין הדף את אחד הרימונים שהושלכו לעבר המיגונית בה הוא וחבריו הסטודנטים לחקלאות מנפאל הסתתרו בבוקר הטבח. מעט הניצולים מהטבח בעלומים קוראים לו גיבור, ומייחלים לשובו.
אזרח טנזניה
ג'ושוע לואיטו מולל, בן 21 במותו. ג'ושוע היה סטודנט לחקלאות, ועבד ברפת בקיבוץ נחל-עוז. הוא נרצח בטבח ה-7.10 וגופתו עדיין מוחזקת בעזה. משפחתו של ג'ושוע משוועת ליום שבו יוכלו להביא את בנם הבכור לקבורה בארצו.
כזכור, מנהלת החטופים, השבים והנעדרים במשרד ראש הממשלה מסרה ביום שני כי "משפחות החטופים עודכנו הלילה בהתפתחויות האחרונות במתווה לשחרור החטופים, ביניהן הפעימה הנוספת הצפויה ביום חמישי, במסגרתה אמורות לשוב ארצה ארבל יהוד, אגם ברגר וחטוף נוסף, זאת בנוסף לפעימה המתוכננת להתבצע בשבת הקרובה. כמו כן המשפחות עודכנו הלילה על ידי קציני הקשר של צה"ל בנוגע לרשימה שהועברה על ידי חמאס".
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי לאחר ניהול משא-ומתן תקיף ונחוש בהובלת ראש הממשלה נתניהו, חמאס נסוג ויבצע פעימה נוספת של שחרור חטופים ביום חמישי הקרוב. במסגרת פעימה זו, ישוחררו האזרחית ארבל יהוד, החיילת אגם ברגר וחטוף נוסף. בנוסף, ביום שבת הקרוב ישוחררו שלושה חטופים נוספים על-פי ההסכם.