הפרקליטות הודיעה היום (ראשון) ללשכתה של ח"כ נעמה לזימי כי פתחה בחקירה פלילית נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, זאת בעקבות פנייתה של לזימי וצוות לשכתה ללשכת פרקליט המדינה בבקשה לפתוח בחקירה לאחר החשיפה התכנית "עובדה".

ח"כ לזימי מסרה: ״קבלת ההודעה הרשמית מהפרקליטות בדבר פתיחה בחקירה פלילית נגד רעיית רה״מ שרה נתניהו היא חשובה  עבור הפיקוח הפרלמנטרי, מערכות הצדק ושלטון החוק. התשובה ניתנה בעקבות פנייתי ועבודת צוות לשכתי לאחר התחקיר המטלטל של ספי עובדיה בתכנית ”עובדה”".

"רעיית ראש הממשלה היא עבריינית מורשעת וכפי שנוכחנו בתחקיר, פעלה לפגיעה בגורמי תביעה והדחת עדה - עבירות מאוד חמורות עליהן עליה לתת עליהן את הדין. לא אשתוק, לא ארפה ולא אתן לפרשה הזאת להיקבר. הצדק ייעשה, אנחנו נדאג שזה יקרה", מסרה לזימי.

פתיחת חקירה נגד שרה נתניהו (צילום: דוברות חה''כ נעמה לזימי)
פתיחת חקירה נגד שרה נתניהו (צילום: דוברות חה''כ נעמה לזימי)

עוד הוסיפה לזימי: ״קבלת ההודעה הרשמית מהפרקליטות בדבר פתיחה בחקירה פלילית נגד רעיית רה״מ שרה נתניהו היא חשובה עבור הפיקוח הפרלמנטרי, מערכות הצדק ושלטון החוק. התשובה ניתנה בעקבות פנייתי ועבודת צוות לשכתי לאחר התחקיר המטלטל של ספי עובדיה בתכנית ”עובדה”. רעיית ראש הממשלה היא עבריינית מורשעת וכפי שנוכחנו בתחקיר, פעלה לפגיעה בגורמי תביעה והדחת עדה - עבירות מאוד חמורות עליהן עליה לתת עליהן את הדין".

כזכור, לפני כחודש, בעקבות תחקיר עובדה, היועצת המשפטית לממשלה הודיעה כי הנחתה את משטרת ישראל לפתוח בחקירה בחשד להטרדת עד ושיבוש מהלכי משפט. בהודעתה של היועמ"שית לא נכלל שמה של שרה נתניהו, על אף שמהתחקיר היה ברור כי נתניהו היא אחד הגורמים המרכזיים שיש לחקור בגין הטענות שעלו בתחקיר. לשון ההודעה היה: "היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה למשטרת ישראל: 'יש לפתוח בחקירה בחשד להטרדת עד ושיבוש מהלכי משפט בגין ממצאי התוכנית עובדה'". 

בנימין נתניהו ושרה נתניהו (צילום: חיים צח, לע''מ)
בנימין נתניהו ושרה נתניהו (צילום: חיים צח, לע''מ)

תחקיר עובדה ששודר לפני כחודש העלה טענות בנוגע לפעילותה של חני בליוויס, שכיהנה כמנהלת לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בליוויס, שנפטרה לפני כשנתיים, הפעילה מערכת מורכבת של קשרים בשירות משפחת נתניהו.

על פי התחקיר, בליוויס תפקדה כדמות מרכזית בלשכת ראש הממשלה, תוך שימוש במספר טלפונים מתחלפים לניהול קשרים עם פעילי ליכוד ועם שרה נתניהו. נחשפה פעילות מול מערכת המשפט, כולל מקרה שבו הנחתה שרה נתניהו להפיץ מידע על חשד לעבירת בנייה בביתה של התובעת ליאת בן ארי ולדרוש את השעייתה. כמו כן, ניתנו הוראות לפעול נגד הדס קליין, עדת מפתח בתיק 1000, אותה כינתה נתניהו "משקרת ומלכלכת".