מקורות בכירים בחמאס חשפו אמש (רביעי) בשיחה עם העיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט כי המתווכות הציגו ערבויות לכך שישראל תתחייב להסכם הפסקת האש ולתחילת משא ומתן אמיתי לשלב השני. לדברי המקורות, "האווירה מעודדת". "אם ישראל תעמוד בתנאי ההסכם, תהליך שחרור החטופים יתבצע בזמן וללא בעיות", הוסיפו המקורות לעיתון הערבי. היום, חמאס הוציא הודעה: "אנו מאשרים את המשך יישום ההסכם בהתאם למה שנחתם, כולל חילופי האסירים על פי לוח הזמנים שנקבע".
ההצהרה הגיעה לאחר דיווח ברשת אל-ג׳זירה: "בקרוב תצא הודעה רשמית שמאשרת כי שני הצדדים (ישראל וחמאס) מחויבים ליישום הסכם הפסקת האש". מלשכת ראש הממשלה נמסר: "הדיווח באל-ג׳זירה הוא פייק-ניוז, ואין לדברים יסוד".
חמאס מסר בנוסף: "המשלחת שלנו קיימה פגישה בקהיר עם ראש שירות הביון המצרי וניהלה שיחות טלפון עם ראש ממשלת קטאר. המגעים התמקדו ביישום תנאי ההסכם, במיוחד אלו הקשורים להבטחת דיור לעמנו והכנסת בתים מוכנים בדחיפות: הכנסת אוהלים, ציוד כבד, ציוד רפואי, דלק והמשך זרימת הסיוע. השיחות אופיינו ברוח חיובית, והמתווכים במצרים וקטאר אישרו את המעקב שלהם להסרת מכשולים וגשר על פערים".
בתוך כך, בישראל אין תמימות דעים סביב הערכות לגבי הכוונות האמיתיות של בכירי חמאס, העומדות מאחורי הודעת דובר הזרוע הצבאית של חמאס אבו עוביידה ביום שני בערב, כי ארגון הטרור "דוחה עד להודעה חדשה" את שחרור שלושת החטופים שהיו אמורים להשתחרר ביום שבת הקרוב". גורמים מדיניים וביטחוניים אמרו ל"מעריב" היום כי הם סבורים שההודעה היא תוצאה של מחלוקת פנימית בין בכירי חמאס בחו"ל לבכירי ארגון הטרור בעזה.
הערכה היא כי בכירי חמאס - עזה ובראשם מוחמד סינוואר, הם אלה שיזמו את האיום בהשעיית ההסכם. בישראל ישנם גורמים שסבורים כי בחמאס-עזה החליטו להמר במטרה לסחוט את ישראל ולשפר את תנאי ההסכם תוך כדי תנועה, זאת בשל סעיפי ההסכם שנשארו כמו סוג של "שטח אפור", וללא פירוט מדויק. הכנסת הקרוואנים והדחפורים לצפון רצועת עזה, ידיעה אותה הכחישו בממשלה היום, הוא אחד מהסעיפים האפורים הניתנים לפרשנות.
לצד זאת, ישנם גם גורמים שמעריכים כי סינוואר ואנשיו החליטו לפוצץ את העסקה וכעת מייצרים "קייס תירוצים", כדי להאשים את ישראל באי קיום ההסכם, וכתוצאה מכך - מקריסתו. גורמים ישראלים אומרים כי "ביום שבת, המשך ההסכם ומהלכי ההמשך יעמדו למבחן אמיתי. האופציה של חזרה ללחימה נראית כמן אפשרות ריאלית ולא מהווה איום סרק על מנת לייצר מנוף לחץ".
לדברי גורמים בקבינט המדיני-ביטחוני, "היום ראש הממשלה נראה יותר נחוש ובטוח בעצמו להתמודד עם האתגרים, בגיבוי מלא של הנשיא טראמפ. עושה רושם שהוא לא יחשוש, אם חמאס יפר את ההסכם - לחזור למלחמה עיקשת - עד חיסול חמאס". הוסיפו כי האיום לחזרה ללחימה הם לא איום סרק, וכי "הפעם סמוטריץ' ממש לא היה לבד".
לאחר האיומים, אמר הערב בכיר חמאס סאמי אבו זוהרי בראיון לאל ג'זירה כי :"אנחנו מחויבים ליישם את ההסכם כפי שהוא, לא נשחרר את כל החטופים בשבת". במקביל, העיתון הערבי "אל ערבי אל-ג'דיד" דיווח כי חלה פריצת דרך במשא ומתן, וכי מאמצי הגישור בין הצדדים הצליחו לפתור מספר נושאים בולטים. העיתון מוסיף כי אושרו לארגונים בינלאומיים להכניס דלק וציוד רפואי לרצועה, וכי ייתכן שתאושר כניסת הקראוונים לרצועה - דבר היאפשר את המשך שחרור החטופים.