דירקטוריון התעשייה האווירית החליט היום (רביעי) לפנות ליועמ”שית כדי להביא להכרעה בעימות בין השרים ישראל כ”ץ ודוד אמסלם שמשתק את החברה, כך דווח בכאן 11.
בעקבות המחלוקות, גם היום לא התקבלה החלטה על מינוי יו”ר לחברה. השר לשעבר גלעד ארדן סיפר שהתפקיד הובטח לו ואמר למשתתפים ״אם הייתי יודע שכך תהיה ההתנהלות לא בטוח שהייתי נכנס לכל זה״. מנגד - הוצג היום מועמד חדש לתפקיד היו״ר מה שעלול לסבך עוד יותר את מינוי ארדן לתפקיד.
כזכור, לאורך התקופה האחרונה השרים כ"ץ ואמסלם החליפו ביניהם גידופים והאשמות בנושא. בתחילת השבוע, במהלך נאום בכנסת, אמר אמסלם כי "עד שאנחנו מצליחים להביא מועמד שלנו לתפקיד מסויים - פוסלים לנו אותו מנבחרות כאלה ואחרות. שלושה חודשים אתה עוצר את המינוי הזה, לחברה הביטחונית מספר אחת במדינת ישראל".
הוסיף ותקף "אתה קורא לעצמך שר הביטחון? אתה לא מתבייש? אין לתעשייה האווירית יושב ראש כבר שלושה חודשים, זה לא חברת המתנ"סים".
בנוסף, המועמד והשר לשעבר גלעד ארדן הוסיף להגיב על הדיווחים כי ישראל כ"ץ מנסה לחסום את מינויו לתפקיד: "התהליך נעצר לאחר החלפת שר הביטחון ולא נאמרה לי הסיבה".