זאב דגני, מנהל הגימנסיה העברית "הרצליה" בתל אביב, תקף הבוקר (שלישי) ברשיו 103fm את שר החינוך יואב קיש. המתקפה מגיעה ברקע התנגדותו של השר למחאתו של דגני נגד פיטורי ראש השב"כ רונן בר, במסגרתה מתכנן דגני להשבית את בית הספר מחר ולעלות לירושלים למחות על ההחלטה ביחד עם תלמידיו.
בעקבות חידוש הלחימה בעזה דגני התייחס ראשית לבחינה מחדש של העניין להשבית את בית הספר ביום רביעי הקרוב ואמר: "בהנהלה אנחנו מתכנסים מחדש לשקול מחדש את ההחלטה. אין בכוונתנו לרדת מהזעקה על מה שקורה בארץ, כמובן שהמלחמה היא חלק מהעניין. אנחנו נתייעץ עם אנשי ביטחון לקבל מהם גם הנחיה ואני לא אסכן אף תלמיד ואף מורה. המחשבה שלנו לעלות לירושלים, לוותה בתוכנית עבודה, אנחנו אמורים להיות בביהמ"ש העליון להביע תמיכה ברשות השופטת, אבל כן נשקול מחדש. אני חושב שמה שקורה מאתמול בלילה מחייב אותנו לבדוק".
"מפחיד, איש שמשרת מנגנון חשוך"
כמו כן הביע דגני את דעתו על שר החינוך קיש ברקע האמירות שהושמעו נגדו מצד קיש בתקופה האחרונה. "מפחיד זה כי יש איש שמשרת מנגנון חשוך, הוא בעצמו מעודד ועודד יציאה של קבוצות אחרות שונות מהקבוצה של הגימנסיה לכל מיני פעולות הזדהות עם מעשים שמבחינתי לא יהיו מוסריים ואף אחד לא מנע ממנו את התקציב", טען.
"אני מקווה שהוא ביחד עם עצמו יבין שהוא יצא באמירה מאוד פוגעת", הדגיש על שר החינוך קיש. "הגיע מכתב שימוע שהיסוד שלו בעייתי מאוד", הבהיר בנוגע לזימון שניתן לו. "אני חושב שאני לא עבריין, פעם שהייתי נער וגנבתי ספר של הרמב"ם והחזרתי אותו, אבל אף אחד לא הדביק לי התנהגות של עבריין. איך הוא לא מתבייש? הוא משתמש בטרור והפחדה, הוא משתמש בי כדי להפחיד מנהלים אחרים מלהביע עמדות ודעות שהן ברוח שהייתי רוצה שהם יהיו הרוח של החברה והמדינה שלנו", הוסיף בהמשך.
"חובתי להביע את עמדתי כמחנך, אדם וכמי שהארץ הזו חשובה לו"
"יש הרבה תלמידים שחושבים אחרת, אני פוגש אותם בבוקר, אנחנו מתחבקים, מדי פעם הם מעירים לי ואני מחזיר את התגובה שלי להם. יש פה שיח פתוח, אין פה קואליציה של 100% הסכמה איתי ואני שמח שככה זה. העובדה הפשוטה היא ש-30% מהתלמידים שלי שמגיעים מאזורים שונים בתל אביב לא חושבים כמוני. הם שנה אחרי שנה מגיעים לפה כי אני מכבד אותם, אני מאפשר להם להיות עם עצמם", אמר דגני.
"חובתי להביע את עמדתי כמחנך, אדם וכמי שהארץ הזו חשובה לו. זכותם של התלמידים להגיד אנחנו לא מסכימים איתך. זה בסדר גמור, אנחנו יודעים להכיל אחד את השני, צריך הרבה עוצמה וכוח להיות קשור לאמירות אחרות ולא להשמיע אמירות של 'עבריין' כמו שהשר או רשת החינוך אומר", הסביר על מערכת היחסים הפלורליסטית שיש בגימנסיה.
בנוסף לכך, התייחס להצעה שהביא לפתחו של קיש: "הזמנתי אותו לשיח. אמרתי לו במקום לבוא בהאשמות 'תבוא'. יש חסר עצום במורים, אנשים שלא הוכשרו לכך, מערכת הכשרת המורים נמצאת במשבר ולא נבחנות שום אופציות איך לתקן את זה. כל השינויים שקורים בעולם לא באים לידי ביטוי לא בהכשרת מורה ולא בעבודה בבית ספר. תסתכלו על הפערים של החינוך בין הפריפריה למרכז, כשמסתכלים מה קורה במרכז לפריפריה זה שנות דור", הבהיר.