ויטמין D הנו ויטמין חיוני אשר גוף האדם זקוק לו לספיגת סידן, התפתחות העצם, תפקוד מערכת החיסון והקלה בדלקות. מחסור בוויטמין זה עלול להוביל למערכת חיסונית מוחלשת, לסיכון מוגבר לסרטן, להפרעות בצמיחת השיער ולאוסטאומלציה. מנגד, ידוע כי ספיגה עודפת של סידן בגוף עקב ויטמין D, עלולה לגרום לאבנים בכליות, כך לפי אתר "My Food Data".
הערך היומי המומלץ לוויטמין D על פי רשויות הבריאות בארץ ובעולם, הוא מינון של בין 400 ל – 800 יחידות בינלאומיות ליום (יחב"ל = יחידות בינלאומיות). כך תצרכו אותו באופן טבעי לגמרי:
יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
אור השמש
חשיפה לאור השמש היא המקור העיקרי לוויטמין D עבור רוב האנשים, אך ייתכן שלא בכל מצב. הדבר תלוי בעונה, בגיל ובמקום בו אנו חיים, מאחר וככל שאנו מתבגרים, גופנו מייצר פחות ויטמינים.
מזונות עשירים בויטמין D:
דגים שומניים
ביצים
פטריות
כבד בקר
גבינות
מאחר וויטמין D קיים במספר מצומצם של מזונות, יצרניות המזון דואגות להוסיף אותו למגוון מוצרים כשביניהם:
חלב
תחליפי חלב
יוגורט
מיץ תפוזים
הגברת ספיגת ויטמין D
ספיגת ויטמין D בגוף יכולה לעלות בכ-11-50% בנטילה עם מזון שומני. נטילה עם ארוחה גדולה, מגבירה את הספיגה בכ-50%. ויטמין D נמנה על קבוצת הוויטמינים המסיסים בשומן - פירושו של דבר שכדי לאפשר את ספיגתו בגוף באופן מיטבי, כדאי לצרוך אותו בנוכחות שומן.