נכון שתמיד נראה לנו שהמקרר הוא המקום האידיאלי לאחסון מצרכים? אנחנו בטוחים שהמזון שלנו "ירגיש טוב יותר" במקרר, שהקור יגן עליו מפני ריקבון, עובש וחוסר טריות, במיוחד בימי הקיץ החמים. אז תתפלאו, מסתבר שיש מזונות שחל איסור מוחלט לאחסן אותם במקרר, מחשש לפגיעה באיכותם, טריותם או טעמם, ואפילו מחשש לבריאותם של אלה האוכלים אותם.
מפכ"ל המשטרה: "זה לא סוד, אין בכוונתי להמשיך לשנה רביעית בתנאים האלו"
העימות, הצחוק של מילצ'ן ובקשת התביעה: היום הראשון של העדות
אז על מה חשוב להקפיד באחסון מזון במקרר? פיי לורד, מומחית מחברת המקררים "KJ Refrigeration", חשפה ב"דיילי אקספרס" איזה מזונות אסור בשום פנים ואופן לאחסן במקרר.
אבוקדו
לורד הסבירה: "טמפרטורות קרות מאיצות את תהליך ההבשלה של האבוקדו, והופכות אותו לחום וחסר טעם. אם אתם רוצים אבוקדו מושלם - הניחו אותו בסלסלת הפירות שעל השולחן".
בזיליקום
לעולם אל תאחסנו את עשב התיבול שמשמש להכנת ממרח פסטו וכתיבול ברטבים במקרר.
"אל תטעו ותאחסנו אותו במקרר", הזהירה לורד. "זה גורם לבזיליקום לנבול מהר יותר, ובסוף תצטרכו לזרוק אותו לפני שתיהנו ממנו בארוחה".
היא הוסיפה כי "לטריות מרבית יש לשמור את הבזיליקום על דלפק המטבח".
לחם
לורד המליצה לאחסן לחם בקופסת פח כדי "להאט את היווצרות העובש ולגרום לו להחזיק מעמד זמן רב יותר".
פלפלים
שמירת פלפלים אדומים, כתומים, ירוקים או צהובים במקרר מפחיתה את מרקמם הפריך. לפי לורד יש לאחסן אותם בשקית הרחק מאור השמש כדי לשמור על טעמם.
מלפפונים
רוב האנשים מאחסנים את המלפפונים שלהם במקרר, אבל לפי לורד, כדי ליהנות מ"פרוסות מלפפון טריות וטעימות יותר, שמרו את המלפפונים בטמפרטורת החדר".
עוד ציינה לורד, כי הם יכולים להיות מאוחסנים גם במקרר אבל "בחלק החם ביותר", כדי שלא יקפאו.
בצל
לפי לורד, טמפרטורות קרות גורמות לבצלים להירקב במהירות, על כן צריך להימנע מלאחסן אותם במקרר ובמקום זאת, פשוט לאחסן אותם במזווה.
שום
לורד הסבירה כי "קירור משפיע באופן דרמטי על הטעם של השום". היא המליצה לאחסן גם אותו במזווה, לצד הבצל.
שוקולד
לפי לורד שוקולד לא צריך להיות מוחזק במקרר "אלא אם יש גל חום". שוקולד בקירור יאבד מצבעו ויתקשה ואילו שוקולד בטמפרטורת החדר יישאר עם מרקם קרמי יותר.
קטשופ
קטשופ מלא בחומרים משמרים שמטרתם הינה להבטיח את טריותו. משכך - אין צורך לאחסן אותו במקרר. "כאשר מאחסנים אותו מחוץ למקרר, הוא יהיה הרבה יותר טעים", אמרה לורד.
תפוחי אדמה
כאשר תפוחי אדמה מאוחסנים במקרר העמילן שבהם מומר לסוכר. כאשר אופים או מטגנים אותם, הסוכרים מתאחדים עם חומצות אמינו בשם אספרגין וביחד הם יוצרים כימיקל המכונה אקרילמיד, שנחשב לרעיל ומסוכן וחשיפה אליו מעלה את הסיכון לחלות במספר סוגים של סרטן. "עדיף להשאיר את תפוחי האדמה בשקית בארון המטבח לקבלת פירה או צ'יפס מושלם", אמרה.
עגבניות
אם אתם רוצים עגבניות טעימות ועסיסיות, אחסנו אותן בטמפרטורת החדר. התרכובות המזינות בעגבניות יורדות כאשר הן נשמרות בטמפרטורות נמוכות.
בננות
לורד מנפצת את המיתוס לפיו בננות מחזיקות מעמד זמן רב יותר כאשר הן נשמרות בקירור. מכיוון שהן פירות טרופיים, תאי העור של הבננות ניזוקים בקלות מהקור. "אז לבשלות אופטימלית, שמרו את הבננות שלכם מחוץ למקרר אבל הרחק מפירות וירקות אחרים", אמרה.
פירות יער
רוב האנשים מאחסנים תותים, אוכמניות ופטל במקרר. לדברי לורד, טמפרטורות קרירות יגרמו לפירות להתייבש ולהיות חסרי טעם.
תפוזים
הקור פוגע בחומציות התפוז ומשאיר טעם מר וחמצמץ. "במקום זאת, פשוט הניחו תפוזים ופירות הדר אחרים בקערת הפירות שלכם", הציעה לורד.
מלונים
לפי לורד אחסון מלון בטמפרטורות קרות מקצץ חצי מהוויטמינים שבפרי. לדבריה, האפשרות הטובה ביותר היא לאחסן מלונים בטמפרטורת החדר ולהכניסם למקרר רק לאחר שפרסנו אותם.