אין כמו פירות וירקות ובמיוחד בעונת הקיץ, הכי כייף לאכול אותם טריים, קרים ומרעננים. ישראלים צורכים פירות וירקות בכמות גדולה ואם בדקתם את המחירים שלהם העונה, בוודאי שמתם לב שהם בעלייה (על פי מדד המחירים לצרכן שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מחירי הפירות והירקות עלו ב-3.4%).
רובנו אוהבים מאוד פירות וירקות ומעדיפים לצרוך אותם כמה שיותר טריים. בעונת הקיץ, קשה יותר לשמור על טריות הפירות והירקות לאורך זמן בגלל החום והלחות ולא תמיד אנחנו יודעים איך לשמור עליהם נכון לאורך זמן ומה הדרך הנכונה ביותר למקסם את טריותם ולא לגרום לבזבוז מזון.
כיום ישנן לא מעט שיטות לשמור ולאחסן פירות וירקות על מנת לשמור על טריותם ולהאריך את חיי המדף שלהם, החל משקיות אחסון לשמירת הטריות במקרר ועד למוצרי חשמל ייעודיים. בשנים האחרונות אנחנו עדים להתפתחויות טכנולוגיות משמעותיות בתחום מוצרי החשמל בכלל ובתחום המקררים בפרט. בזכות פיתוחים אלו ניתן לשמור על טריות ואיכות המזון למשך זמן רב, ללא חשש.
אז איך אפשר לשמור על הפירות והירקות לזמן ממושך? להלן כמה טיפים מאת המומחים של "גרונדיג":
אחסון נכון במקרר: מומלץ לאחסן את הפירות והירקות במגירות ייעודיות במקרר. כיום מגירות האחסון במקררים החדשים משלבות טכנולוגיות חדשות לטובת שמירת טריות המזון. פירות וירקות ישמרו טריים לזמן ממושך יותר כשהם במיכל סגור/אטום ומאוחסנות במקום הנכון במקרר ובטמפרטורה הנכונה. אחסון נכון שומר על לחות מבוקרת ומונע מהתייבשות או התרככות של המוצרים ודואג שישמרו טריים יותר לאורך זמן רב יותר.
נייר סופג: מומלץ לעטוף ירקות ירוקים ועלים בנייר סופג ולאחסן במגירה.
הקפאה, שייקים וקוביות קרח: כאשר יש פירות בשלים מדי, מומלץ להעביר אותן לקופסא/שקית ולהכניס למקפיא על מנת למנוע בזבוז מזון. בנוסף, הפירות הקפואים יכולים לשמש כבסיס מעולה להכנת שייקים ולעוד מגוון מתכונים. טיפ נוסף הוא לשלב חלקי פירות טריים בכלי הקרח כך שנקבל קוביות קרח משולבת פרי.
קנייה מחושבת: פעמים רבות נוצר מצב שבו אנחנו זורקים ירקות ופירות כיוון שלא הספקנו להשתמש בהם בזמן והם נעשו בשלים מדי. דרך מצוינת למנוע זאת, היא על ידי קנייה מחושבת של הפירות והירקות בכמות מאוזנת, שתספיק לכמה ימים, ולאחר מכן, ניתן לחדש את המלאי. בדרך זו, נצמצם את בזבוז המזון ונשתמש בכמות שאנחנו צריכים.
שקיות לשמירת הטריות במקרר: לפי סקר של לקט ישראל, בכל שנה נזרקים בישראל כ- 30% מהמזון הטרי, כאשר 75% מהמזון המתבזבז הינו פירות וירקות. אחד החידושים בתחום שמירת המזון הוא שקיות ייחודיות לשמירת טריות המזון. השקיות מיוצרות בטכנולוגיה ייחודית ששומרת על אויר מבוקר בשקית (ויסות בין פחמן דו חמצני לחמצן שבשקית) ובכך מונעת צמיחת חיידקים ועובשים על גבי פירות וירקות תוך שמירה על ערך המזון והטעם.