מדי שנה, בדיוק היום (25 במרץ) מצוין בכל העולם "יום הוופל הבינלאומי", שהפך גם לחג מסורתי כחלק מ"חג הבשורה" שנחגג במדינות כמו שוודיה, נורבגיה ודנמרק. מלבד המדינות האירופאיות, שהפכו את היום לחג דתי לכל דבר, גם במדינות שונות בעולם החלו לציין את היום באמצעות חגיגות, מבצעים והכנת וופלים מיוחדים במינם.
בהודו מסעדות ובתי קפה מציעות וופלים במחירים מיוחדים, בבלגיה הוכרז על החג כמסורתי כבר בשנת 2018 ובארה"ב היום נחגג לציון הפטנט האמריקאי של מכונת הוופל שכולנו מכירים. על אף החגיגות, ישנם מקומות בעולם שטוענים כי מדובר בחג "מוזר", כאשר חלקם רואים בו כיום חג אמיתי ומקיים פסטיבל עבורו ואילו אחרים לא ממש אוהבים או מבינים אותו.
לכבוד יום הוופל, חברת "לואקר" פרסמה את נתוני המכירות שלה בישראל – ונראה שהישראלים דווקא מאוד אוהבים את החטיף השוקולדי. מדי שנה נמכרים בישראל כ-7,675 טון של וופלים, כאשר הישראלי הממוצע צורך כ-300 גרם ופלים בכל חודש. ומה הכי טעים? על פי חברת "לואקר" הוופל הנמכר ביותר בטעם קרם אגוזי לוז, כאשר אחריו נמצאים מילוי השוקולד והווניל.