כולנו מכירים את התסכול - קונים בצלים טריים, ובתוך זמן קצר הם מתרככים, נרקבים ואפילו מעלים עובש בתוכם. אז איך ניתן לשמור עליהם טריים לאורך זמן? על פי מומחים של אתר Turning Table, הפתרון טמון דווקא ב"פריט לבוש" מפתיע: גרביון.
הסיבה לכך היא שהבד של הגרביון מאפשר לבצל לנשום בצורה נכונה, בניגוד לשקיות ניילון שבהן אנו נוהגים לאחסן ירקות ופירות. שקיות אלו חוסמות את זרימת האוויר סביב הבצלים, מה שגורם להם להתרכך ואף להתקלקל.
"מתברר שגרביונים לא רק טובים לשמירה על רגליים מכוסות, אלא גם מהווים אריזה מצוינת עבור בצלים", מסביר מומחה. "בצלים זקוקים לחמצן כדי להישאר טריים לאורך זמן, מאחר והם נוטים לספוג לחות בקלות רבה יותר".
שיטת אחסון זו מומלצת גם על ידי ארגון הבצל הלאומי, שמסביר באתר האינטרנט שלו כי יש לאחסן בצלים במקום יבש וקריר במטבח, ולהכניס אותם לשקית ניילון רק לאחר חיתוך, כאשר אין אפשרות לאוורור. במקרה כזה, יש להכניס את הבצלים החתוכים למקרר.
טיפים נוספים לאחסון בצלים:
- בחרו בצלים מוצקים ויבשים, ללא כתמים רכים או עובש.
- הפרידו בין הבצלים. אחסון צמוד גורם להעברת לחות ומזרז ריקבון.
- אחסנו במקום חשוך וקריר, הרחק מאור שמש ישיר.
- השתמשו בגרביון ישן: הכניסו כל בצל לרגלית נפרדת וקשרו קשר מעל.
- אחסנו את הגרביון עם הבצלים במקום מאוורר.
- הקפידו לבדוק את הבצלים באופן קבוע ולהסיר כל בצל שמתחיל להירקב.