סרטון חדש שהתפשט לאחרונה ברשתות החברתיות, הראה דרך חדשה ומעניינת לטגן ביצה, שבה הלבן מקיף ומכסה את החלמון בצורת ריבוע. יותר מ-19.7 מיליון איש צפו בקליפ המדגים זאת בחשבון ה-@HowThingsWork בפלטפורמה X (טוויטר לשעבר), ומיליונים נוספים צפו בו באמצעים נוספים.
השיטה החדשה דורשת מחבת טפלון וכף מחוררת להפרדת החלמון מהחלבון. מי שיודע איך, ניתן גם להפריד ביניהם באופן ידני.
Alternative way to cook Eggs 🍳 pic.twitter.com/SW6YGmSmxo
— H0W_THlNGS_W0RK (@HowThingsWork_) January 25, 2024
השלבים הם:
1. חימום המחבת והוספת שמן (מעט).
2. יצירת שכבה דקה של חלבון הביצה במחבת.
3. טיגון "הלבן" במשך זמן קצר, ואז הנחת החלמון במרכזו (בזהירות רבה כדי שלא יישבר).
4. קיפול "הלבן" בעדינות מעל החלמון, באמצעות האצבעות או כלי אחר (היזהרו שלא לחטוף כוויה).
5. את הריבוע שנוצר לכם הפכו מצד לצד עד לטיגון מלא.
התוצאה: ביצה ייחודית בצורת ריבוע, שבה הלבן מקיף את החלמון מכל הכיוונים.