כולנו רגילים לאחסן את הפירות והירקות שלנו במקרר, אבל מסתבר שזו דווקא טעות גדולה בכל הנוגע לעגבניות. אם אתם רוצים עגבניות טריות ומתוקות לזמן רב, חשוב להבין איך לאחסן אותן בהתאם לתהליך ההבשלה שלהן.
לורה פואנטס, מחברת ספרי בישול ומומחית מזון, הסבירה את השיטה שלה לאחסון נכון: "עגבניות ירוקות ולא בשלות אין לאחסן במקרר. הקירור עוצר את ההבשלה. הניחו אותן במקום מוצל ויבש, הרחק מחום ואור שמש ישיר. לעומת זאת, עגבניות אדומות ובשלות אפשר לאחסן בקירור. אחסון במקרר יעכב את קצב ההבשלה וישמור על הטריות ליומיים נוספים".
לדבריה של פואנטס, ישנם טיפים נוספים להארכת חיי המדף של העגבניות:
- הניחו את העגבניות על צלחת רחוק מהכיריים והתנור, כדי למנוע חימום יתר וריכוך מהיר.
- רוצים להאיץ את הבשלת העגבניות הירוקות? הניחו אותן על אדן החלון (בצל) למשך יום.
- אם כבר חותכים אותן מראש, כסו אותן היטב בניילון נצמד.
- אין צורך לשטוף את העגבניות מיד עם הקניה. שטפו אותן רק לפני החיתוך.
עכשיו תוכלו ליהנות מעגבניות טעימות וטריות לאורך זמן, בזכות סוד האחסון הפשוט הזה.