חשבתם שרמת הניקיון במטבח שלכם מושלמת? תחשבו שוב. מחקרים מראים שהכיור המזוהם שלכם, אותו ניקיתם בפעם האחרונה או אולי לעולם לא, עלול להיות אחראי לשיעול טורדני, צינון ואפילו דלקת אוזניים.
לכלוך המצטבר בכיור עלול להפוך לשכבת חיידקים (ביופילם) מסוכנת. "צנרת סתומה עלולה לגרום נזק רב, אך היא גם עלולה לגרום לחברים ובני משפחה לחלות", אמרה אלנור פוטר, מומחית בתחום האינסטלציה.
החדשות הרעות? ביופילם לא רק מסריח, הוא גם עלול להכיל חיידקים מסוכנים כמו ליסטריה, סלמונלה, E. coli ועוד. הסיבה לכך שהכיור הוא האזור המסוכן ביותר במטבח היא התפקיד שלו כ"שק חבטות" לשאריות מזון מבושל ולא מבושל, במיוחד בשר נא.
אבל אל תדאגו, יש פתרון. ניקיון ידני הוא הדרך הטובה ביותר למנוע הצטברות של ביופילם. הנה כמה טיפים פשוטים לניקוי ולחיטוי:
- השתמשו באבקת סודה לשתייה לניקוי והשרייה.
- נקו את המסנן של הברז וחטאו משטחים שבאים במגע עם הצנרת.
- הקפידו לנקות את הכיור לאחר בישול עם ביצים או טיפול בבשר, דגים ועוף.
לא חייבים לרסס אקונומיקה לכל עבר, חבל על הבריאות וגם על הבגדים שלכם שעלולים להיפגע. תוכלו לקרצף את הכיור באמצעות סבון כלים, אך ורק לאחר ששטפתם ממנו כל שאריות מזון. זכרו, מטבח נקי = בריאות טובה.