אירוע מזעזע התרחש במסעדה בקליפורניה, ארה"ב, כאשר תינוקת בת שנתיים קיבלה בטעות יין במקום מיץ תפוחים. הוריה של התינוקת, נואמי ולנסיה ובן זוגה, סעדו במסעדת פוג'יאמה היפנית בסאלינאס כאשר שמו לב שבתם סובלת מסימפטומים מדאיגים.

הילדה התנדנדה, נפלה, והתקשתה לדבר בבירור. מודאגת, ולנסיה בדקה את כוס המיץ וגילתה שהיא מכילה נוזל חום-אדמדם בעל ריח חריף של אלכוהול. ההורים מיהרו עם התינוקת לחדר מיון, שם נמצא כי רמת האלכוהול בדמה גבוהה מאוד ועומדת על 0.12.

מנהל המסעדה הודה כי המלצר ששירת את השולחן נתן בטעות לתינוקת יין בישול ביתי שסומן בטעות כמיץ תפוחים. האירוע הוביל את האם להזהיר הורים אחרים לגבי החשיבות של פיקוח קפדני על המזון והמשקאות של ילדיהם. היא גם דרשה מהמסעדה לנקוט באמצעי זהירות מחמירים יותר כדי למנוע מקרים מסוג זה בעתיד.

התינוקת החלימה מאז, והרשויות המקומיות חוקרות את האירוע. מחלקת האלכוהול של קליפורניה מעורבת גם היא בחקירה כדי לקבוע כיצד יכלה להתרחש טעות חמורה כל כך.

הכתבה מדגישה את החשיבות של בטיחות המזון במסעדות ובפרט כאשר מדובר בילדים. היא גם מעלה שאלות לגבי ההשלכות המשפטיות והרגולטוריות של אירוע מסוג זה.