קרוליין קרי, בחורה בת 24 מסצ'וסטס, ארה״ב, חיה חיים שרבים מאיתנו יתקשו לדמיין - היא מסוגלת לאכול רק שני דברים: דייסת שיבולת שועל ותרכובת מזון היפואלרגנית לתינוקות. סיפורה המרתק מתחיל בספטמבר 2017, כאשר חוותה לראשונה תגובה אלרגית חריפה לגלידה שהובילה להלם אנפילקטי.

מה שהחל כתגובה בודדת הפך במהירות לסדרת תגובות אלרגיות חמורות למגוון מאכלים, כולל לחם ופיצה. נקודת השבר הגיעה כאשר תגובה קיצונית לאורז ושעועית הובילה לאשפוז של 12 ימים ביחידה לטיפול נמרץ. בתחילה, הרופאים קיוו שמדובר במצב זמני וטיפלו בה באמצעות תרופות אנטי-היסטמיניות והפנו אותה למומחה.

קרוליין קרי, יכולה לאכול רק 2 סוגי מאכלים (צילום: טיקטוק)
קרוליין קרי, יכולה לאכול רק 2 סוגי מאכלים (צילום: טיקטוק)

"כל יום תהיתי אם אגיע לבית החולים", משחזרת קרי. "היה לי גרון מאוד נפוח והייתי מגרדת ומתנשפת". לאחר כמעט שנה של בדיקות מקיפות, במאי 2018, קיבלה קרי את האבחנה: תסמונת אקטיבציית תאי מאסט (MCAS) - מחלה כרונית נדירה הגורמת לתגובות אלרגיות חמורות חוזרות ונשנות.

קרוליין קרי, יכולה לאכול רק 2 סוגי מאכלים (צילום: אינסטגרם)
קרוליין קרי, יכולה לאכול רק 2 סוגי מאכלים (צילום: אינסטגרם)
קרוליין קרי, יכולה לאכול רק 2 סוגי מאכלים (צילום: אינסטגרם)
קרוליין קרי, יכולה לאכול רק 2 סוגי מאכלים (צילום: אינסטגרם)

קבלת האבחנה הייתה רגע רגשי במיוחד. "אני אדם מאוד ענייני, אבל אני ואמא שלי, ג'ולי, בת 59, שתינו בכינו", היא משתפת. "זה היה משחרר שסוף סוף מישהו אמר, 'זו מחלה כרונית, ואנחנו צריכים להתייחס אליה ככזו'". היא חשה הקלה שלמצבה יש שם, יחד עם ההכרה המפחידה ש"אלוהים, אני אחיה עם זה כל חיי".

כיום, שש שנים לאחר האבחנה, התזונה של קרי מוגבלת לשני מרכיבים בלבד: דייסת שיבולת שועל ותרכובת EleCare - מזון היפואלרגני לתינוקות. היא אוכלת שלוש ארוחות ביום בלבד, כשכל ארוחה מצריכה נטילת תרופות מקדימה. בנוסף, היא נוטלת מגוון תרופות על בסיס יומי ושבועי.

למרות המגבלות הקשות, קרי מסרבת לוותר על חיי חברה תקינים. "אני לא מונעת מעצמי דברים", היא מדגישה. היא משתתפת בארוחות משפחתיות עם האוכל שלה, יוצאת לבילויים עם בקבוק מים, ואף הפכה להיות הנהגת התורנית בקבוצת החברים שלה, מה שמאפשר לה לעדכן את כולם במה שקרה בלילה הקודם כשהם היו שיכורים מידי ושכחו הכל.

בתקופת החגים, קרי מצאה דרכים יצירתיות להתמודד עם האתגר. היא מארחת את חג ההודיה וחג המולד בביתה, שינוי משמעותי מהשנתיים הראשונות לאחר האבחנה, בהן נמנעה מלאכול בנוכחות אחרים. "זה בהחלט קשה כי אוכל הוא דבר מרכזי בעונת החגים", היא מודה, "אבל יש הרבה גורמים שגורמים לי להרגיש כלולה בטקס חג המולד".

Watch on TikTok

כיום, בשנתה החמישית של דיאטת דייסת השיבולת שועל, קרי עובדת עם התזונאי שלה בניסיון להרחיב את תפריט המזון שלה. היא מנסה מאכלים חדשים באופן מבוקר, אחד אחרי השני, כמו עוף, כבש, בטטה וברוקולי, כדי לזהות במדויק את מקור התגובה האלרגית אם תתרחש. "אני אשקר אם אגיד שאני לא נאבקת", היא מודה, "אבל אני ממשיכה לנסות".