זינב בנסיה, טבחית מחוף השנהב, רשמה הישג היסטורי כאשר שברה את השיא העולמי למרתון הבישול הארוך ביותר. במשך חמישה ימים רצופים, בישלה בנסיה 15,000 מנות מהמטבח המסורתי של חוף השנהב, ובכך שברה את השיא הקודם שהחזיק האמריקאי אלן פישר, שעמד על 119 שעות ו-57 דקות.

View this post on Instagram

A post shared by bance zeinab (@zeinabbance)

האתגר, שהחל ביום שלישי, הציב יעד שאפתני של 120 שעות בישול רצופות. כל התהליך התנהל תחת פיקוח קפדני של שופטים רשמיים ועדים עצמאיים מטעם ספר השיאים של גינס, שהבטיחו את תקינות השיא העולמי. האירוע התקיים בכיכר קומאסי אגורה בבירה אבידג'אן, שם התאספו אלפי תומכים לעודד את בנסיה במשימתה. האווירה החגיגית בכיכר נמשכה לאורך כל ימי האתגר, כשהקהל מלווה אותה בשירים וריקודים. בין התומכים נכחו גם אישי ציבור, שרים ואמנים שהגיעו להביע את תמיכתם.

עבור בנסיה, האתגר היה הרבה מעבר להישג אישי. היא ראתה בו הזדמנות להציג בפני העולם את עושר המטבח של חוף השנהב. במהלך המרתון, היא הכינה מנות מסורתיות כמו "אטיקי", "פוטו" ו"קלקלו", שלרוב אינן מוכרות מחוץ לגבולות המדינה. בהיבט החברתי, כל המנות שהוכנו חולקו למשפחות נזקקות וקבוצות מוחלשות שזוהו מראש, וכן לתומכים שהגיעו לעודד אותה.

הכללים המחמירים של ספר השיאים של גינס דרשו מבנסיה לעמוד על רגליה לאורך כל התקופה, כשאסור לה לישון. היא הורשתה לקחת הפסקה של 5 דקות בכל שעה, בהן יכלה לאכול, לשתות מים, מיצי פירות וגלוקוז לשמירה על רמות האנרגיה שלה. בנוסף, ניתנו לה 30 דקות ביום למנוחה, שימוש בשירותים וטיפול רפואי במידת הצורך. צוות מקצועי שכלל מומחי תזונה, מאמן אישי ועוזרים ליווה אותה לאורך כל האתגר, אך נאסר עליהם לסייע לה בבישול עצמו.

זינב בנסיה אינה זרה לעולם הקולינריה - היא שפית עם 17 שנות ניסיון בתחום. מעבר לכישורי הבישול המרשימים שלה, היא גם יזמת מצליחה, מעצבת פנים ומארגנת אירועים. השיא העולמי שקבעה מהווה עדות לכישרונה ומסירותה, ובעיקר מציב את המטבח של חוף השנהב על המפה הקולינרית העולמית.