על פי העיתון Times of India, צריכת זרעי צ'יה ספוגים בחורף יכולה להיות מועילה במיוחד לבריאות, כיוון שהם מסייעים לתמוך בגוף במהלך החודשים הקרים. הוא מכיל גם אחוז גבוה של נוגדי חמצון, המסייעים להילחם בדלקות. אבל מה קורה באמת כשאוכלים זרעי צ'יה ספוגים?
שיפור לחות
במהלך החורף, חלק מהאנשים נוטים לשתות פחות מים, בגלל שהם עלולים לא להרגיש צמא במזג האוויר הקר, אף על פי ששמירה על לחות הגוף חיונית לשמירה על בריאות טובה. זרעי צ'יה ספוגים מסוגלים לעזור בהקשר זה, שכן הם סופגים מים, מתרחבים ויוצרים חומר דמוי ג'ל, המסייע במאבק ביובש.
תמיכה בבריאות מערכת העיכול
זרעי הצ'יה עשירים בסיבים החיוניים למערכת עיכול בריאה. השריית זרעי הצ'יה מסייעת בהקלה על העיכול, שכן תהליך ההשריה מרכך את הזרעים ומקל על הסיבים להגיע למערכת העיכול. הסיבים בזרעי צ'יה עוזרים לווסת את תנועות המעיים, מפחיתים את הסיכון לעצירות ומקדמים בריאות כללית של מערכת העיכול.
אנרגיה בת קיימא
זרעי צ'יה הם מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים איטיים לעיכול, ומספקים אנרגיה ארוכת טווח. כשהם מושרים, חומרים מזינים אלה נספגים ביתר קלות, ומעניקים לגוף זרם קבוע של אנרגיה לאורך כל היום. הוספת זרעי צ'יה ספוגים לתזונה יכולה לסייע בשמירה על רמות האנרגיה של הגוף.
ויסות רמות הסוכר בדם
זרעי צ'יה ספוגים יכולים לסייע בייצוב רמת הסוכר בדם, מה שחשוב במיוחד בחורף כאשר אנשים מסוימים נוטים לאכול ארוחות כבדות, מזונות מנחמים וממתקים. תכולת הסיבים הגבוהה בזרעי הצ'יה מאטה את ספיגת הסוכר לדם, ומונעת עליות וירידות ברמות הסוכר. אכילת הצ'יה מועילה במיוחד לחולי סוכרת או לכל מי שמחפש לשמור על רמות אנרגיה יציבות.
שליטה במשקל הגוף
השילוב של סיבים, שומנים בריאים וחלבון המצויים בזרעי צ'יה יכול לעזור בניהול משקל - במיוחד במהלך החורף כאשר אנשים נוטים יותר לאכול מזונות מנחמים. זרעי צ'יה מתרחבים בקיבה, מעודדים תחושת מלאות ושובע, ומפחיתים את תחושת הרעב. בחודשי החורף קל לאכול יותר מדי ולאכול מאכלים לא בריאים בעקבות מזג האוויר הקר והחגים השונים. ההשפעה המשביעה של זרעי צ'יה ספוגים יכולה לסייע בדיכוי התיאבון, מה שמוביל לשליטה טובה יותר במנות ולסיוע בניהול משקל.
שיפור בריאות העור
החורף יכול להיות קשה על העור ולהוביל ליובש, התקלפות וגירוי. זרעי צ'יה, במיוחד כשהם מושרים, מכילים שומנים בריאים, כולל חומצות שומן אומגה 3, הממלאות תפקיד מרכזי בשמירה על עור בריא. שומנים אלו מסייעים בשמירה על לחות העור ומגנים עליו מפני יובש הנגרם ממזג אוויר קר, והלחות שמספקים זרעי צ'יה ספוגים, יחד עם תכונותיהם האנטי דלקתיות, מסייעות לשמור על העור אלסטי ולחות.
בריאות הלב
מכיוון שזרעי צ'יה עשירים בחומצות שומן אומגה 3 הידועות ביתרונותיהן לבריאות הלב, הם יכולים לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע ולהפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם על ידי קידום זרימת דם בריאה והפחתת דלקת בגוף. בתקופת החורף אנשים סובלים לעיתים קרובות מיתר לחץ דם עקב הקור, וקיים גם סיכון מוגבר לבעיות הקשורות בלב בעונה זו. הכללת זרעי צ'יה ספוגים בתזונה יכולה לתמוך בבריאות הלב וכלי הדם על ידי שיפור רמות הכולסטרול, הורדת לחץ הדם והפחתת הסיכון למחלות לב.
סיוע בשמירה ובנייה של העצמות
זרעי צ'יה הם מקור מצוין למינרלים חיוניים כמו סידן, מגנזיום וזרחן, שלכולם תפקיד מכריע בשמירה על עצמות חזקות. השריית זרעי צ'יה עוזרת להפוך את המינרלים הללו לזמינים יותר ביולוגית, מה שאומר שהגוף יכול לספוג אותם ביתר קלות. בחורף, כאשר חלקם נוטים להיות פחות פעילים ויש להם פחות חשיפה לאור השמש ולכן פחות ויטמין D, בריאות העצם הופכת לדאגה. המינרלים בזרעי הצ'יה תומכים בצפיפות ובחוזק העצם, וצריכת זרעי צ'יה ספוגים יכולה להיות דרך טבעית לתמוך בבריאות העצם במהלך החודשים הקרים יותר, בתנאי שאוכלים זרעי צ'יה במתינות.