האם כמון הוא יותר מהתיבול שאנחנו מכירים? מחקר חדש מעלה תגלית מרהיבה על יתרונות בריאותיים שיכולים לשנות את מה שחשבנו על התבלין הפופולרי.

כולם מכירים את כמון בתור תיבול חשוב במטבחים ברחבי העולם, אבל כעת, התבלין שמפוזר בכל מנה עשוי להיות הרבה יותר ממה שנדמה לנו. מחקרים חדשים מצביעים על כך שגרגרי כמון עשויים להילחם בסרטן, להוריד כולסטרול, ואף לשפר את בריאות הלב.

הסיבה לכך, על פי החוקרים, היא תרכובות טבעיות בכמון, במיוחד פלבנואידים, שנחשבים לנוגדי חמצון רבי עוצמה. החומרים האלה מסייעים להילחם ברדיקלים חופשיים – אותם גורמים שמזיקים לתאים ומעלים את הסיכון למחלות קשות כמו סרטן, מחלות לב ולחץ דם גבוה.

במחקר שהתפרסם בכתב העת Frontiers in Oncology נמצא כי כמון עשוי לעזור במלחמה בסרטן העצמות – תגלית שעשויה לפתוח את הדרך לשימוש בכמון כעזר טיפולי בעתיד. יתרה מכך, מחקרים נוספים מצאו כי כמון עשוי גם להפחית את הסיכון לסרטן בכבד, קיבה ומעיים – אם כי יש צורך במחקר נוסף על בני אדם.

והחלק המפתיע? כמון גם מפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) – אחד מהגורמים המרכזיים למחלות לב ושבץ. מחקר נוסף הראה כי שימוש במיצוי כמון 3 פעמים ביום במשך 45 ימים הביא להורדה משמעותית של כולסטרול רע. גם נשים שסבלו מהשמנה נהנו משיפור ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים אחרי שצרכו 3 גרם כמון יחד עם יוגורט פעמיים ביום.

אבל זה לא הכל! הכמון עשיר בוויטמינים כמו A, סידן וברזל, מה שהופך אותו לתוסף תזונה בריא וטעים.

אז בפעם הבאה שאתם מוסיפים כמון למנה שלכם – תדעו שהיתרונות שלו עשויים להיות הרבה יותר גדולים ממה שחשבתם. עם זאת, רופאים ממליצים להמשיך לחקור את ההשפעות המדויקות של כמון על בריאות האדם ולהתייעץ עם מומחים לפני שמסתמכים עליו כטיפול.