מעבר לשימוש בזנגביל (ג'ינג'ר) ובכורכום בשלל מאכלים ותבשילים ולהיותם נוגדי-דלקת, לצמח והתבלין ישנם יתרונות נוספים שלא כולם מכירים ובמיוחד כשהם באים ביחד.

לפי "טיימס אוף אינדיה", תה המורכב מג'ינג'ר וכורכום הוא "תה זהב" שמסייע לעיכול ולחוסן הגופני, ועשוי לגרום לשינוי גדול לטובה בהרגשה הפיזית.

להלן שישה יתרונות של שתיית תה ג'ינג'ר וכורכום מדי יום:

איזון רמות הסוכר בדם: מחקרים מראים כי ג'ינג'ר וכורכום עוזרים לשפר את הרגישות לאינסולין, מה שמקל על הגוף לווסת את רמות הסוכר בדם.

תמיכה בבריאות המוח: רבים יודעים כי כורכום מסייע לדלקת, אבל אולי לא יודעים שכורכומין, החומר הפעיל בכורכום, נקשר לשיפור הזיכרון והריכוז.

בשילוב עם ג'ינג'ר, אשר מקדם את זרימת הדם במוח, כורכום עשוי לשפר את הצלילות המחשבתית, ולעזור לכם להישאר ערניים לאורך כל היום.

הפחתה בנוקשות המפרקים: אם אדם מתעורר עם נוקשות במפרקים או כאבי שרירים, תה ג'ינג'ר וכורכום עשוי להיות הפתרון הטוב ביותר לשיפור המצב.

גם טעים וגם בריא. ג'ינג'ר (צילום: אינג'אימג')
גם טעים וגם בריא. ג'ינג'ר (צילום: אינג'אימג')

לשני המרכיבים יש תכונות טבעיות לשיכוך כאבים, שיכולות לסייע לאנשים שסובלים מדלקת פרקים או מתאמנים באופן קבוע.

לטהר את הכבד: תה ג'ינג'ר וכורכום יכולים לסייע בתהליך ניקוי הרעלים הטבעי. הכורכום מגביר את היווצרות המרה, כדי לסייע בעיכול השומנים. הג'ינג'ר מסייע בעיכול ומפחית הפטיטיס. יחד, הם יוצרים נוסחת ניקוי רעלים יעילה ששומרת על תפקוד תקין של הכבד.

בריאות מעיים טובה יותר: אנשים רבים שותים תה ג'ינג'ר לעיכול, אבל בשילוב עם כורכום הוא עשוי לשפר עוד יותר את בריאות המעי.

תבלין הזהב. כורכום (צילום: אינג'אימג')
תבלין הזהב. כורכום (צילום: אינג'אימג')

תה זה עוזר לאזן את אוכלוסיית חיידקי המעי, מפחית נפיחות ואפילו תומך בספיגה טובה יותר של חומרים מזינים. אם לעתים קרובות מישהו סובל מקלקול קיבה או מאי-נוחות בקיבה, צריכת כורכום וג'ינג'ר יכולה לחולל פלאים.

עור זוהר והזדקנות איטית: הכורכום והג'ינג'ר עשירים בנוגדי חמצון שנלחמים ברדיקלים חופשיים ומפחיתים סימני הזדקנות מוקדמת כמו קמטים. הם גם עוזרים לשפר את זרימת הדם ומעניקים לעור זוהר טבעי. צריכה עקבית שלהם יכולה להוביל לעור בריא ונקי מפיגמנטציה לאורך זמן.

חומרים להכנת תה ג'ינג'ר וכורכום
כוס מים רותחים
25 גרם ג'ינג'ר טרי (קלוף וקצוץ)
25 גרם כורכום טרי (או כפית אבקת כורכום)
1/2 לימון (סחוט)
1/4 כפית פלפל שחור (מקדם ספיגת כורכום)
1 כפית דבש