שברת שילמת: הסדרה הקוריאנית משחק הדיונון יצאה לשירות הסטרימינג של נטפליקס רק לפני מספר שבועות, וכבר הפכה לאחת מהסדרות הנצפות ביותר בפלטפורמה. באחד מהאתגרים שאיתם מתמודדים המתחרים בסדרה, הם נדרשים לשבור לפי המסגרת חטיף קוריאני חום ודקיק. מה המקור של החטיף הזה, למה שוברים אותו בכלל, והכי חשוב - איך מכינים אותו ומה המתכון?

הסדרה ''משחק הדיונון'' אכזרית וסוחפת (צילום: NETFLIX)
הסדרה ''משחק הדיונון'' אכזרית וסוחפת (צילום: NETFLIX)

משתמשים רבים ברשת הטיקטוק בישראל ניסו גם הם לבצע את האתגר, והגדילו להכין את הקרקר הקרמלי בבית. החטיף, שמקורו בקוריאה ונקרא "דלגונה" (או "בופגי" באזורים מסוימים) מורכב משני מצרכים בסיסיים שיש לכל אחד מאיתנו בבית. מה שתצטרכו לשים על המחבת זה סוכר ואבקת אפייה או סודה לשתייה.

תהליך ההכנה של החטיף הקוריאני ממשחק הדיונון (צילום: צילום מסך טיקטוק)
תהליך ההכנה של החטיף הקוריאני ממשחק הדיונון (צילום: צילום מסך טיקטוק)

המצרכים

  • כוס סוכר
  • אבקת אפייה/סודה לשתייה

הוראות ההכנה

  • מחממים את הסוכר על מחבת כדי ליצור קרמל (אש נמוכה כדי שלא יישרף והסוכר ייעשה מריר)
  • כשהסוכר מתקרמל מוסיפים ומערבבים בהדרגה פנימה את אבקת האפייה או את הסודה לשתייה
  • כשהתערובת חמה ומגובשת, יוצקים אותה על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט, ומשטחים אותה לצורת עיגול
  • חורצים בעזרת חורצן עוגיות (או כוס) איזו צורה שרוצים
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להקשחה
  • מוציאים החוצה ומצננים

עכשיו עליכם לעבור בעזרת קיסם על הצורה שחרצתם בתוך הקרמל הדקיק, בלי לשבור את יתר החטיף. המטרה הסופית - להישאר רק עם הצורה שחרצתם. והכי חשוב - לא לרמות!