מדענים ביפן פיתחו טכנולוגיה ניסיונית חסרת תקדים – מסך טלוויזיה הניתן לליקוק, שיכול לחקות טעמים של מאכלים שונים. המטרה: "לאפשר לאנשים לחוות אוכל ממסעדה שהם אוהבים בצד השני של העולם גם כשהם נשארים בבית", מספר המפתח הראשי, פרופ' מיי הומיי מיהשיטה מאוניברסיטת מייג'י שבטוקיו.
אב-הטיפוס, שנקרא "טעם את הטלוויזיה" (או בקיצור TTTV), מבוסס על מתקן מסתובב כמו קרוסלה, המכיל עשרה מכלי ריסוס של טעמים (כמו מלוח, חמוץ, מתוק, חריף ומר), שיכולים ליצור יחד שילובי טעמים של מזונות מסוימים. הטעמים מותזים על "סרט היגייני", שמתגלגל מעל מסך הטלוויזיה ומאפשר לצופה לטעום את מה שמופיע עליו.
המפתחים מקווים כי הטכנולוגיה "תוכל ליצור עולם שבו אפשר להוריד טעמים וליהנות בו בצורה הדומה למוזיקה". הם מעריכים כי גרסה מסחרית של המוצר הסופי תעלה 875 דולר, והיא תאפשר לצופים לטעום את המאכלים המוצגים להם על מסך הטלוויזיה. לטענתם, השימושים הפוטנציאליים בטכנולוגיה פורצת הדרך הם אינסופיים, כמו למשל יצירת חווית צפייה רב־חושית בתוכניות אוכל, ושינוי הלמידה מרחוק של לימודי טבחים, כמו גם שימוש במשחקי טעימות וחידונים אינטראקטיביים.