בין מערכת גשם אחת לאחרת, וכשהשמש יוצאת ומבצבצת, אפשר לחזור לטייל. חודשי החורף הם עונת ליקוט הפטריות, מאחר שימים גשומים הם התנאים המתאימים לפטריות להגיח מהאדמה. עד היום התגלו כ-100,000 מיני פטריות, וההנחה היא שקיימים אף יותר עקב גיוונם הרחב, מה שמאפשר לנו להיכנס למטבח ולהפיק מממלכת האורגניזמים הצומחת שלל מאכלים טעימים ומנחמים. כשהן חיות, מבושלות, מוקפצות או מטוגנות - פטריות הן אחד מהמאכלים שמשתלבים כמעט בכל ארוחה. ריכזנו לפניכם שלושה מתכונים יוצאי דופן, שיעזרו לכם להכין את מנת הפטריות המושלמת:

מיכל רווח, קונדיטורית וטבחית של מלון הבוטיק וילה גליליי, ממליצה על מנת ריזוטו דלעת ושמנת עם 3 סוגי פטריות!

מצרכים:

  • 1 כוס אורז לריזוטו
  • פטריות שמפיניון
  • פטריות פורטובלו
  • פטריות מלך היער
  • חצי כוס שמנת לבישול
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • דלעת מציר הירקות
  • קובית חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • בסיר בינוני נטגן את הפטריות עם חמאה
  • נוסיף את האורז עם כוס ציר ירקות ובהדרגה נוסיף מהציר עד להתרככות.
  • לקראת סוף הבישול נתבל ונגרד את הדלעת הרכה.
  • בשלב הזה נוסיף את השמנת לעוד מספר דקות עד שהכל מתאחד למרקם רך וחלק - ועכשיו נשאר רק להגיש ולהתענג מכל ביס!

ריזוטו פטריות של וילה גליליי (צילום: יחצ)
ריזוטו פטריות של וילה גליליי (צילום: יחצ)

יוני טובול, השף של מסעדת באשערט הכשרה למהדרין, ממליץ על סלט מרענן על בסיס עלים ופטריות טריות:

מצרכים:

  • כ12 לבבות חסה שטופים ויפים חתוכים גס
  • 8 טבעות בצל סגול
  • 5 פטריות פורטובלו/ שמפיניון חתוכות לרבעים
  • חופן פקאן סיני
  • אשכול עגבניות שרי
  • 3 מלפפונים

לרוטב:

  • 2 כפות דבש
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • קורט מלח.

אופן ההכנה:

  • לשים בבלנדר עד לקבלת אמולסיה אחידה
  • לסדר את המרכיבים החתוכים בקערת הגשה - תחילה את לבבות החסה ולאחר מכן את שאר המרכיבים
  • מעל הכל לבזוק רוטב
  • ניתן להוסיף על הסלט רצועות חזה/פרגית/אנטריקוט

סלט על בסיס פטריות של מסעדת באשערט (צילום: יחצ)
סלט על בסיס פטריות של מסעדת באשערט (צילום: יחצ)

גדי אולשנסקי, שף מסעדת סומאק, ממליץ על נתח קצבים עם פטריית מלך היער צרובה:

מצרכים:

  • פטריית מלח היער
  • שמן זית
  • נתח קצבים משובח
  • גיבץ' עבים
  • שום.

אופן ההכנה:

  • חותכים את הפטרייה לרצועות ומבצעים חיתוכים עמוקים לאורכה
  • מחממים שמן זית וצורבים את הפטריות היטב
  • צולים את נתח הקצביים עד למידת עשייה מדיום
  • מזגגים מעל הנתח את הוטב היין האדום
  • מוסיפים שום קונפי וגיבץ' ענבים, ומניחים את רצועות הפטריות 

נתח קצבים ופטריית מלך היער (צילום: יחצ)
נתח קצבים ופטריית מלך היער (צילום: יחצ)

אז קדימה, רוצו לשדה הקרוב, תלקטו לכם את סוג הפטריות האהוב עליכם, ובתיאבון!