בין מערכת גשם אחת לאחרת, וכשהשמש יוצאת ומבצבצת, אפשר לחזור לטייל. חודשי החורף הם עונת ליקוט הפטריות, מאחר שימים גשומים הם התנאים המתאימים לפטריות להגיח מהאדמה. עד היום התגלו כ-100,000 מיני פטריות, וההנחה היא שקיימים אף יותר עקב גיוונם הרחב, מה שמאפשר לנו להיכנס למטבח ולהפיק מממלכת האורגניזמים הצומחת שלל מאכלים טעימים ומנחמים. כשהן חיות, מבושלות, מוקפצות או מטוגנות - פטריות הן אחד מהמאכלים שמשתלבים כמעט בכל ארוחה. ריכזנו לפניכם שלושה מתכונים יוצאי דופן, שיעזרו לכם להכין את מנת הפטריות המושלמת:
מיכל רווח, קונדיטורית וטבחית של מלון הבוטיק וילה גליליי, ממליצה על מנת ריזוטו דלעת ושמנת עם 3 סוגי פטריות!
מצרכים:
- 1 כוס אורז לריזוטו
- פטריות שמפיניון
- פטריות פורטובלו
- פטריות מלך היער
- חצי כוס שמנת לבישול
- 3 כוסות ציר ירקות
- דלעת מציר הירקות
- קובית חמאה
- קורט אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני נטגן את הפטריות עם חמאה
- נוסיף את האורז עם כוס ציר ירקות ובהדרגה נוסיף מהציר עד להתרככות.
- לקראת סוף הבישול נתבל ונגרד את הדלעת הרכה.
- בשלב הזה נוסיף את השמנת לעוד מספר דקות עד שהכל מתאחד למרקם רך וחלק - ועכשיו נשאר רק להגיש ולהתענג מכל ביס!
יוני טובול, השף של מסעדת באשערט הכשרה למהדרין, ממליץ על סלט מרענן על בסיס עלים ופטריות טריות:
מצרכים:
- כ12 לבבות חסה שטופים ויפים חתוכים גס
- 8 טבעות בצל סגול
- 5 פטריות פורטובלו/ שמפיניון חתוכות לרבעים
- חופן פקאן סיני
- אשכול עגבניות שרי
- 3 מלפפונים
לרוטב:
- 2 כפות דבש
- 1/3 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- כף חרדל דיז'ון גרגירים
- קורט מלח.
אופן ההכנה:
- לשים בבלנדר עד לקבלת אמולסיה אחידה
- לסדר את המרכיבים החתוכים בקערת הגשה - תחילה את לבבות החסה ולאחר מכן את שאר המרכיבים
- מעל הכל לבזוק רוטב
- ניתן להוסיף על הסלט רצועות חזה/פרגית/אנטריקוט
גדי אולשנסקי, שף מסעדת סומאק, ממליץ על נתח קצבים עם פטריית מלך היער צרובה:
מצרכים:
- פטריית מלח היער
- שמן זית
- נתח קצבים משובח
- גיבץ' עבים
- שום.
אופן ההכנה:
- חותכים את הפטרייה לרצועות ומבצעים חיתוכים עמוקים לאורכה
- מחממים שמן זית וצורבים את הפטריות היטב
- צולים את נתח הקצביים עד למידת עשייה מדיום
- מזגגים מעל הנתח את הוטב היין האדום
- מוסיפים שום קונפי וגיבץ' ענבים, ומניחים את רצועות הפטריות
אז קדימה, רוצו לשדה הקרוב, תלקטו לכם את סוג הפטריות האהוב עליכם, ובתיאבון!