מתוך מבחר הדגים המוצעים לצרכן יעדיף הישראלי הממוצע בליל הסדר ובמהלך חג הפסח בעיקר דג סלמון. כך מעריכים במשרד החקלאות. במקום השני מדורג דג אמנון ואחריו הדגים דניס, לברק, קרפיון, בקלה ונסיכת הנילוס. לדברי מנכ"ל ארגון מגדלי הדגים בישראל אלי שריר, בחודש ממוצע צורך הישראלי כ־1.8 ק"ג דגים - כ־30% מהם דגים טריים.
הצריכה הממוצעת של דגים לנפש בישראל עמדה אשתקד על כ־19 ק"ג בשנה לעומת כ־20.5 ק"ג בממוצע בעולם. בסין הצריכה הממוצעת בשנים 2018־2020 הייתה 39 ק"ג לנפש בשנה, בצפון אמריקה - 23.4 ק"ג ובאירופה - 20.8 ק"ג לנפש בשנה. בענף העוף בשנת 2021 הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל הגבוהה בעולם ועמדה על 64.9 ק"ג לנפש בשנה, בעוד הצריכה במדינות ה־OECD נאמדה ב־31.8 ק"ג לנפש בשנה.
בארה"ב, המדורגת במקום השני, נצרכו 50.8 ק"ג לנפש בשנה, ובמלזיה במקום השלישי - 49.7 ק"ג לנפש בשנה. הממוצע העולמי נאמד ב־14.9 ק"ג לנפש בלבד. לקראת חג הפסח אשתקד נרשמה עלייה של כ־23% בביקוש לעוף ברשתות השיווק בהשוואה לממוצע כמות העוף הנמכרת ברשתות השיווק בימי חול. כיום בענף העוף בישראל פועלים כ־590 מגדלים.
עוד עולה מנתוני משרד החקלאות והלמ"ס כי הישראלי צורך כ־22 ביצים בחודש בממוצע. בפסח אשתקד עלתה צריכת הביצים ברשתות השיווק בכ־12% לעומת ימי חול. בישראל מיוצרות מדי שנה כ־2 מיליארד ביצים אצל כ־2,830 מגדלים. מרבית המגדלים מתגוררים בצפון הארץ, כך שבאזור הגליל מיוצרים כ־67% מהיקף הביצים בישראל.
בניסיון למנוע מחסור בביצים לקראת החג אישר משרד החקלאות לייבא ביצים מכמה מדינות נוספות, בהן בולגריה ופולין, במקביל לייבוא הביצים ממדינות שכבר מאושרות לייבוא - פורטוגל, ספרד ואיטליה. הישראלי הממוצע צורך כ־266 ביצים בשנה - נתון גבוה ביחס למדינות אחרות. על סמך השוואה בין 161 מדינות בשנת 2019, סין דורגה במקום הגבוה ביותר בצריכת ביצים לנפש עם כ־347 ביצים לנפש, בעוד בארה"ב הצריכה עמדה על ממוצע של 283.1 ביצים לנפש.
במשרד החקלאות ציינו כי ממוצע הצריכה של בשר בקר אשתקד עמד על כ־19.6 ק"ג לנפש, בעוד הצריכה במדינות ה־OECD עמדה על 14.4 ק"ג לנפש בלבד. ארגנטינה הובילה במקום הראשון עם 36.9 ק"ג לנפש, במקום השני ארה"ב עם 26.1 ק"ג לנפש, ובמקום השלישי ברזיל עם 24.6 ק"ג לנפש.