האינסטינקט הראשוני שלנו רגע אחרי שפתחנו חבילת חזה עוף, היא לשטוף את הפרוסות כדי להסיר שאריות שהגיעו מהמפעל. אך מה שאנחנו לא יודעים, הוא שברגע שאנחנו מניחים עוף, בשר, ביצים ודגים לסוגיהם מתחת לזרם המים, אנו מכפילים את כמות החיידקים שנמצאים על המוצר המיועד למאכל.
מעבר לכך, גם המים שניתזים סביב בזמן פעולת השטיפה, מזהמת את הכיור ומקומות נוספים במטבח. שאלנו את פרופ' רפי קרסו מה דעתו בעניין, וזו הייתה תשובתו.
"לא כדאי לשטוף מוצרי עוף, בשר, דגים וביצים וזה כמעט חד משמעי. שטיפת עוף במים אינה ממש מחסלת את החיידקים אלא גורמת להפיץ אותם. המים, ורסיסי הטיפות שניתזות לכל הכיוונים יכולות לזהם את הסביבה ולהדביק את השוטף".
"ידוע שבשר ומוצריו יש לבשל, לצלות או לאפות. לא אוכלים עוף או בשר נא. בישול ארוך, צלייה, טיגון, גריל או אפייה בטמפרטורת חום גבוהה, הורגים את כל החיידקים. ישנה המלצה של רשויות הבריאות במדינות שונות ובעיקר באנגליה בפירוש - לא לשטוף עוף ובשר".
"החיידקים העיקריים הנפוצים בעופות הם חיידק הקולי, סלמונלה, ליסטריה וקמפילובקטר כשהמקור העיקרי להדבקה בהם הוא עופות. חשוב לשטוף ולחטא ביסודיות את המשטחים שבהם השתמשנו להכנת העוף והבשר, את קרש החיתוך, השיש והכיור, לרחוץ היטב ידיים במים וסבון ולבדוק שאין חתיכות וורודות בעוף והבשר".
אז אם נהגתם לשטוף עד היום את העופות, הבשר, הדגים והביצים שאתם מכינים, אנו ממליצים לכם להימנע מהפעולה הזו שיכולה לגרום לבעיות שונות בבריאות.