חג הפסח נמצא כבר מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן בו ישראלים רבים מתחילים לארגן את לו"ז הניקיונות בבית ובפרט במטבח. מכשירי החשמל במטבח באים במגע עם מזון מדי יום. פסח הוא לא רק סיבה לנקות אותם ולהכשירם לחג. החיטוי והניקוי מגנים גם על בריאותכם ומונעים צמיחת עובש וחיידקים.
עם זאת, אי אפשר להתחמק מהעובדה שמכשירי החשמל במטבח יכולים להיות אתגר לניקוי לאחר שימוש מתמיד. לקראת החג, המומחים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, משתפים במדריך האולטימטיבי לניקיון מכשירי החשמל במטבח הביתי:
ניקוי המקרר
המקרר שלכם מאחסן מזון גולמי ומזון מבושל, כמו גם משקאות ומוצרים אחרים, הוא נפתח ונסגר פעמים רבות במהלך היום ולכן חשוב מאד לשמור על היגיינה שלו ולנקות אותו באופן יסודי מדי כמה שבועות:
- ראשית, הוציאו את כל האוכל, האריזות והבקבוקים מהמדפים והמגירות.
- השרו את המגירות והמדפים במים עם סבון כלים, בזמן שאתם מנגבים את החלק הפנימי מלמעלה למטה.
- מים וסבון פועלים בצורה הטובה ביותר בעת ניקוי פנים המקרר. לעולם אל תשתמשו בחומרי ניקוי מחטאים כמו אקונומיקה, שעלולים להכתים ולהרעיל את האוכל.
ניקוי הכיריים
בכיריים מצטבר לכלוך רב כתוצאה מטפטוף ומזון שגולש. בנוסף הן ממוקמות על השיש או על תנור האפיה, במקום גלוי ונראה לעין ולכן יש לנקות אותן לעתים קרובות, ולוודא שאזור הבישול נשאר נקי ואסתטי.
- הסירו את תומכי הסירים (שעליהן מונחים כלי הבישול בעת השימוש בכיריים) והניחו אותם במים וסבון כלים.
- אם יש לכם כיריים גז, הסירו את כיפות המבער (הדסקיות הנשלפות שאחראיות על פיזור אחיד ושווה של החום שמגיע מהמבער) ואת ראשי - המבערים (החלק שממנו יוצאת להבת הגז) והשרו גם אותם.
- נקו מזון שהצטבר מעל הכיריים ונגבו את הלוח האחורי, העליון של הכיריים ואת ידיות המבערים עם ספוג או מגבת לחה.
- שומן מצטבר אפשר לנקות באמצעות ערבוב של חומץ ומים או בסבון כלים ומים.
מיקרוגל
המיקרוגל הוא אחד ממכשירי החשמל בהם אנחנו משתמשים פעמים רבות במהלך היום, הוא קל להפעלה וגם לניקוי, באופן פשוט מאד.
- הסירו בזהירות את משטח הזכוכית ואת מעמד הפלסטיק עליו הוא יושב והשרו אותם במי סבון.
- השתמשו בקערה שמתאימה למיקרוגל, מלאו את מחציתה במים וחומץ והניחו אותה בתוך המיקרוגל. הפעילו את המיקרוגל על רמת חום גבוהה למשך שתי דקות. אדי החומץ יחסלו ריחות וישחררו שאריות מזון שהתקשה ובכך יקלו על ניקוי המשטחים הפנימיים.
- נגבו עם ספוג.
מדיח כלים
ניתן לשמור על המדיח במצב מעולה ונטול ריח לא נעים, בכמה שלבים מהירים וקלים.
- תחילה הקפידו להכין עזרי וחומרי ניקוי קלים כמו ספוג, בד יבש, מברשת שיניים, סבון כלים או חומר ניקוי מומלץ על ידי היצרן. אין להשתמש בספוגי אלומיניום/ מתכת או בחומרי ניקוי מחוספסים שעלולים לגרום לשריטות ואפילו לקורוזיה במדיח.
- הוציאו מהמדיח את כל החלקים הנשלפים. משכו את הסלסילה התחתונה החוצה ונקו אותם בנפרד.
- הסירו בזהירות את, הפילטר, והרשת של המדיח ושטפו אותם תחת זרם מים. ניתן להשתמש בסבון כלים אם נדרש.
- הקפידו על ניקיון מסנן הניקוז, אליו מתנקזים כל חלקיקי המזון שנשטפו מהכלים המלוכלכים. הצטברות הלכלוך במסנן יכולה לגרום לריחות רעים ולמנוע מהמדיח לנקות את הכלים ביעילות.
- נגבו את הדפנות הפנימיות של מדיח הכלים בעזרת מטלית לחה ורכה. לפני הרכבת החלקים והחזרתם למקומם, וודאו כי דפנות המדיח יבשות לחלוטין, כדי למנוע הצטברות חיידקים ולריחות לא נעימים.
- באותו האופן נקו גם את המשטחים החיצוניים של המדיח.
באופן קבוע ולא רק לקראת חג הפסח, מומלץ לשמור על שגרת ניקיון ותחזוקה של מכשירי החשמל הביתיים. שמירה על המכשירים תסייע להם לבצע את פעולתם טוב יותר ויכולה אף להאריך חייהם. עם זאת יש לזכור כי השימוש, התחזוקה והניקוי של מוצרי חשמל חייב להיעשות על פי הנחיות והוראות היצרן.