סיירת סנהדרינק ממשיכה לחרוש את הארץ בחיפוש אחר מבשלות בירה. והפעם: גלית ג'ראפי-דבירי במבשלת 'Isis'…

אנשים, Isis פה. ממש פה ואל תתנו לאף אחד לספר לכם משהו אחר. גם בתל-אביב. בחיי!! יש לי שישייה במקרר. לא מזמן שמעתי חבר אומר ש'Isis' בישל בירה עוד לפני שדאע"ש החליטו שהםIsis . האמת, אני לא סגורה על זה. מה שכן, איציק לוי, הבעלים של מבשלת Isis ישמח לספר לכם שאייסיס היא אלה מצרית, אלת השפע והפריון. איציק לא סתם בחר למבשלה שלו שם של אלה מצרית. מבחינתו זה דווקא הכי טבעי, שהרי המבשלה שלו ממוקמת במושב דקל, שזה, פחות או יותר, בקצה העולם שמאלה, נושק לגבול מצרים.

החיים פה הם חיים בגן-עדן והשאלה היא איך לשמור על האווירה הזאת מבלי להיכנס לסחרור עסקי... (צילומים: גלית ג'ראפי-דבירי, אייסיס מבשלת בירה)
החיים פה הם חיים בגן-עדן והשאלה היא איך לשמור על האווירה הזאת מבלי להיכנס לסחרור עסקי... (צילומים: גלית ג'ראפי-דבירי, אייסיס מבשלת בירה)
איך שומרים על האווירה הזאת מבלי להיכנס לסחרור עסקי... (צילום: גלית ג'ראפי-דבירי, אייסיס מבשלת בירה)

מה שכן, אין ספק שהזהות בשם יוצרת הרבה אקשן. איציק מספר בחיוך רחב, על כתבים אמריקאים שהגיעו אליו כדי לסקר את המקום, שאילולי השם לא היו מגיעים לאזור, ומוסיף, שרוב העסקים בעולם שנשאו את השם Isis נאלצו להחליף אותו: "במקרה שלי, אין ספק שהשם מושך אנשים וכל המרצ'נדייז מבוקשים בעקבות זה".

איציק, בעל השכלה באומנות בתכנון גנים ונוף, הגיע למושב דקל עם בני משפחתו לפני 20 שנה. לפני 9 שנים החליט לעשות מעשה ולהקים מבשלת בירה. בניגוד למבשלות אחרות שהתפתחו מתוך תחביב, ההחלטה פה היתה מודעת מבראשית והוקמה מתוך ראיה מסחרית. הבישול הראשון היה בנפח של 80 ליטר, שהלך וגדל עם השנים, וכיום הוא עומד על נפח של כ-3000 ליטר בחודש. כיום עומדת המבשלה בפני התרחבות מקצועית נוספת, בגודלה של המבשלה ובנפחי הבישול שלה, ותעתיק את מקומה לאזור תעשיה הקרוב למיקום המבשלה כיום.

מבשלת בירה אייזיס - אווירה א - צילום איציק לוי
מבשלת בירה אייזיס - אווירה א - צילום איציק לוי
את המבשלה החדשה, כמו זו הנוכחית, בונה איציק מהיסוד ובעשר אצבעותיו. בסך-הכל מונה המבשלה שני אנשים שמתפעלים אותה, כאשר השיווק נעשה גם הוא באופן עצמאי. המשמעות היא, שכיום הנקודה הצפונית ביותר להשגת הבירה היא תל-אביב. היא משווקת בדרום הארץ וניתן ליהנות ממנה בפאבים, באירועים ופסטיבלים, ובקיבוצים בסביבה הקרובה.

באופן כללי, מסכם איציק, "מדובר בעסק לכל דבר ועניין, מצד שני החיים פה הם חיים בגן-עדן והשאלה היא איך לשמור על האווירה הזאת גם בעסק מבלי להיכנס לסחרור של ניהול עסק, שיווק והפצה. אני מנסה לשמור על האיזון בין איכות החיים לבין ניהול עסק קטן שרוצה לגדול ולהתפתח בלי מימונים ומינופים". מבשלת Isis מייצרת בירות מסוג אייל, ובסך-הכל 7 סוגים, מהם 5 סגנונות קבועים ו-2 עונתיים. הבירות של מבשלת Isis טריות ועשירות בטעם, וארומת הכשות הפרחונית בולטת בהן מאוד. החלק הגדול מהיקף הייצור מאוחסן בחביות, והיתר מבוקבק בקבוקים.

מבשלת בירה אייזיס - אווירה ג - צילום איציק לוי
מבשלת בירה אייזיס - אווירה ג - צילום איציק לוי
סגנונות קבועים

Pale Ale: בירה בהירה זהובה, בעלת מרירות וטעמים מעודנים, המחוזקת בכשות צ'כי. 5% אלכוהול.

Amber Ale: בירה ענברית, מרירות כשותית בינונית ובעלת טעמים פירותיים אגוזיים. 5% אלכוהול.

Black Ale: בירה שחורה בסגנון סטאוט אירי, יבשה חזקה ומרה עם טעמי קפה. 6% אלכוהול.

Desert Ale: בירה כהה וחזקה בסגנון IPA בעלת מרירות כשותית גבוהה וטעמי קרמל. 6.2% אלכוהול.

Free Style: בירה בהירה המשלבת בין סגנונות, עתירת כשות אמריקאי המורגש בטעם ובארומה. 5.8% אלכוהול.

בירות עונתיות

Winter Ale: בירה כהה וכבדה בסגנון Brown Ale המיוצרת בחורף. 7% אלכוהול.

Summer Ale: בירה בהירה וקלילה המיוצרת במבשלה בקיץ. 4.8% אלכוהול.

אין ספק שהאווירה במקום מדהימה ומשרה רוגע, שלווה ונינוחות, הרבה מעבר למה שמילים יכולות לתאר. למקום מגיעות בעיקר קבוצות מאורגנות, שאיך לא, מתקשות לעזוב את המקום. גם אותנו היה צריך לגרד מהספסל. ונניח שאתם לא חלק מקבוצה מאורגנת, אלא מטיילים באזור, או בדרך למילואים, תוכלו לשבת במקום וליהנות מהבירה ומהאווירה המדהימה. איציק יארח אתכם ברוחב לב וישמח לפטפט אתכם ברוגע על בירה עד אין קץ. את האוכל תצטרכו להביא אתכם וכמובן לתאם הגעה מראש. ניתן לערוך סיורים במבשלה בתיאום מראש. פרטים נוספים בטלפון: 054-6428598, ובאתר: www.isisbeer.co.il. המלצה: אל תבקרו במקום כשאתם ממהרים, כי סביר להניח שתאחרו להגיע למקום הבא.