בעידן של סיידרים חמים וכל מיני פונצ'ים לוהטים וסנגריות מהבילות יש משקה אחד שממש אמור לאושש כל שתיין שחזר הביתה קצת מקורר. טל חוטינר נמס כמו חמאה...
הוט באטרד רום (Hot buttered rum) הוא אולי אחד ממשקאות החורף העתיקים ביותר עולם והחורפיים ביותר שיש. הקוקטייל הראשון הופיע כבר במאה ה-17 כנראה כאשר מולסה החלה להגיע מהקולוניות לכיוון ניו אינגלנד שם צמחו במהירות מזקקות לייצור תעשייתי של רום. די מהר החלו האמריקאים להוסיף רום למשקאות החמים והפכו אותם למרגיעים יחד עם קצת תבלינים. עונת יובש לבנה. Hot buttered rum (צילומים: יח"צ, דוד הירשפלד) עד מהרה הפך ה"הוט באטרד רום" למשקה הרשמי של החופשות המשפחתיות ושל חגי דצמבר בפרט. במפתיע (או דווקא שלא במפתיע...), גם המוסר הדתי הפוריטני של האמריקאים באותה תקופה הצליח לתת לגיטימציה לשתיית משקה חם עם קצת רום, בניגוד לשתיה מוגברת של וויסקי או רום נקי למשל. ברור שגם תקופת היובש גרמה לאנשים לערבב משקאות ולשתות אותם במג של שתייה חמה כדי שסוכני היובש הפדראליים לא יבחינו חלילה בדרינק. בכל מקרה, המתכון הנוכחי, או וריאציה שלו, הופיע כבר בשנת 1917 בפרסום של החוברת "הברמן האידאלי" בבוסטון. אז הנה, קבלו: קוקטייל הוט באטרד רוםפרודוקטים:שוט של רום כהה או ספייסד. קוביית חמאה רכה (נגיד חצי כפית, אבל אפשר גם כפית ואפשר גם מלוחה למי שאוהב). כפית סוכר חום. מקל קינמון (או מעט קינמון טחון). גרידת אגוז מוסקט שתיים או שלוש טיפות תמצית וניל טובה. מים רותחיםוככה עושים:מערבבים בתוך ספל קפה גדול את החמאה עם הסוכר, הקינמון, האגוז המוסקט והווניל עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את שוט הרום ומערבבים בכפית. אגב, מתאים כאן מאוד רום כהה ומיושן של אנגוסטורה למשל, או ספייסד רום כמו קפטן מורגן שמתובל בתבלינים כמו וניל ואגוז מוסקט שמשתלבים בקוקטייל לחלוטין. מוזגים מים רותחים במזיגה איטית עד שפת הספל. עכשיו אפשר לשתות או לאכול את זה כשבחוץ קר.