פרויקט שבועות שלנו מגיע לשיאו עם מתכון מיוחד לקוקטייל לבן שרקח לנו אריאל לייזגולד

במסגרת החיפושים אחרי משקאות לבנים לכבוד חג השבועות, החלטנו גם לחפש מתחת לפנס ופנינו אל המיקס ולוג החביב עלינו בזירה המקומית, אריאל לייזגולד, כנראה הברמן הטוב בישראל כיום. הגדרת המשימה: קוקטייל לבן, כל השאר פתוח לפרשנויות. לייזגולד, כרגיל, לא אכזב ואחרי כמה שעות חזר אלינו עם קוקטייל מתקופת היובש (נושא ותקופה שמעסיקים מאוד את לייזגולד לאחרונה) ולא סתם מתקופת היובש, אלא מתת-ז'אנר שנקרא "ניו אורלינס קוקטיילז".

947389_641450185882227_713315397_n
947389_641450185882227_713315397_n
  לייזגולד בחר באחד הקוקטיילים הותיקים ביותר בעולם שבהם יש שימוש "מעט לא שגרתי" בשמנת. באופן מפתיע, השילוב של מוצרי החלב עם הלימון ומי זאהר מייצרים טעמים חדשים ונפלאים שנשזרים יחדיו בהרמוניה נפלאה בקוקטייל קלאסי זה.

 ראמוס ג'ין פיז

60 מ"ל ג'ין 15 מ"ל חלב 15 מ"ל שמנת 15 מ"ל מיץ לימון סחוט 20 מ"ל סירופ סוכר 1/2 כפית (5 מ"ל) מי זאהר (מי פריחת התפוז...) 15 מ"ל חלבון ביצה לסגור ב-מי סודה קישוט: קליפת לימון הכנה: מנערים את כלל המרכיבים (ללא הסודה) בשייקר, ראשית ללא קרח. לאחר מכן, מוסיפים קרח ומנערים שוב. מסננים לכוס הייבול עם קרח. סוגרים במי סודה, מערבבים ומקשטים.