הקיץ בפתח. לא שהיה כאן חורף, אבל זה הזמן להתחיל לפשוט בגדים חמים, להניח רגע למשקאות החומים וללכת על משהו קליל וכייפי
בשנת 1919 רקחו האחים ברביירי ממחוז ונטו שבאיטליה אפרטיף על בסיס עשבים שקיבל את השם אפרול. באופן לא רשמי הוא מכונה גם "האח הקטן של קמפרי", בזכות אחוז אלכוהול נמוך משמעותית (11%) וטעם מתוק יותר ומריר פחות משל האח הגדול. בתחילת דרכו היה האפרול מוכר אך ורק במדינת הולדתו. רק בתום מלחמת העולם השניה החלה הפריצה הבינלאומית, והשווקים שאימצו בחום את המשקה אחרי השוק האיטלקי היו השווקים בגרמניה ובאוסטריה. היום בחודשי הקיץ, באזור השעה חמש, אפשר עדיין לראות באירופה ברים ומסעדות נצבעים בכתום, הצבע הרשמי של המשקה, כשכולם אוחזים בידם את הקוקטייל המפורסם וצועקים "אההה אפרול". זעקת הקרב נצרבה בזכרון והתמסדה בעקבות פרסומת טלויזיה משנות השישים שכיכב בה שחקן איטלקי מפורסם בזמנו העונה לשם טינו בואזלי. החל משנות התשעים של המאה העשרים אפרול שייך ומנוהל על ידי חברת קמפרי עצמה. אפרול שפריץ. כתום הוא השחור החדש קוקטייל האפרול שפריץ נולד ב-1950. כוחו בפשטות ההכנה ובטעם הקליל שמתאים כמעט לכל זמן, אירוע או חיך. כיף לשתות אותו בים, כאפרטיף לארוחת ערב או סתם כך למפגש חברתי או משפחתי. כן, אפילו סבתא או חמות, אפרופו מתכוני קוקטיילים קודמים, יהיו מרוצות מהקלילות הכתומה הזו. מתכון לאפרול שפריץ לתוך כוס יין גדולה על קרח (אפשר גם ללואובול רחבה או הייבול) מוזגים: 60 מ"ל אפרול, 100 מ"ל יין מבעבע יבש (פרוסקו או קאווה), 2-3 טיפות אנגוסטורה אורנג' למהדרין (לא חובה) ומקשטים בפלח תפוז. הערה: אפשר לעדן עוד את המשקה ולמזוג מחצית הכמות מבעבע ומחצית סודה. אפרול שפריץ. נולד ב-1950