סלמון מעושן עם ויסקי מתקתק, בייקון עם ויסקי שכולל נגיעת עשן והאגיס לאמיצים בלבד. יאיר גת משדך בין ויסקי לאוכל
את ההאגיס הראשון בחיי, אכלתי בטבריה. כן בטבריה, אני כמעט בטוח שראיתי שם גם את חוטינר בחצאית. אחרי טקס רועש, שכלל שינוע של משהו שנראה כמו חילזון ענק על מגש כסף, פלוס שני מלצרים מבועתים ששפכו עליו וויסקי, פלוס חמת חלילים, הגיע חתיכה מהפלא גם אל הצלחת שלי. האמת, לא היה טעים. כמה חודשים מאוחר יותר, במסעדה באדינבורו, החלטתי לנסות את ההאגיס המקומי. להפתעתי הוא היה תפל וגרגרי כמו אחיו הטברייני. משהו שדורש הרבה מאוד וויסקי בצד, כדי שאפשר יהיה לאכול אותו. כדי שקיבת כבש ממולאת חלקי פנים, שומן, תבלינים ודגנים, תהיה טעימה, מי שעושה אותה צריך ללכת עד הסוף. מי שמנסה להיות נחמד כשהוא עושה האגיס, יוצא לו לוף. וללוף לא משנה באמת עם איזה וויסקי שותים אותו. אוהב ויסקי קליל וברבן. סלמון מעושן עם נקודת פתיחה כזו, אין פלא ששילובים בין וויסקי לאוכל, תמיד נראו לי קצת מאולצים. מחלקות השיווק של המזקקות ממשיכות להזיע ולפתח שילובים בין וויסקי לכל מיני מנות. אבל כמעט בכל שילוב כזה, אפשר למצוא משקה שיעשה עבודה הרבה יותר טובה מוויסקי. לשמחתי הצלחתי למצוא כמה דוגמאות יוצאות מן הכלל ותת בהן סימנים. אגב, ברוב המקרים, ככל שהוויסקי יהיה איכותי ומיושן יותר, השילוב יהיה מורכב ומעניין יותר. קלילים ומתקתקים וויסקי קליל ומתקתק כמו Dalwhinnie או Glenkinchie, עשוי להיות ידיד טוב מאוד של סלמון מעושן, סושי, פירות ים, גבינות רכות ויש אומרים אפילו מרק עוף, למרות שאני די בטוח שסבתי ז"ל לא הייתה מקבלת את זה באהבה. בינוניים עם נגיעת עשן וויסקי עם גוף בינוני ומגע קל של עישון - Bruichladdich לדוגמא, יכול להתאים, כמה לא מפתיע למנות קלילות ומעושנות. דגים מעושנים, ברווזים, פטה כבד אווז או עוף, בייקון, ואפילו האגיס, אבל בתנאי שאתם מוצאים האגיס טעים. מלאים ומתקתקים הוויסקי שכולם אוהבים – טוב נו, The Macallan, או כל וויסקי סקוטי מלא אחר שהתיישן בחביות שרי או חביות אירופאיות, יישב נהדר ליד סטייק בקר, חזיר, או בשר ציד. מהצד השני של הארוחה, הוא יתאים גם לעוגת פירות, פאי פקאן שוקולד מריר וגבינות חריפות. מעושנים הניסיון להתאים וויסקי מעושן - Lagavulin, Talisker וחבורתם לאוכל דורש לא מעט אומץ לב. או טיפשות. בכל מקרה הם יעבדו לא רע עם מנות שכוללות אנשובי, עם ביצי דגים, עופות מעושנים וגבינות חריפות. אמריקאים אם זה מתוק, אם זה מעושן, כנראה שזה יעבוד עם וויסקי אמריקאי. ספייריבס, סלמון מעושן, עופות צלויים, פסטרמה בקר, עוגת תפוחים, כל המנות הללו לא יסבלו מנוכחות של בורבון, ריי או וויסקי טנסי לצידם. רק תנו לו הזדמנות והוא ילבש חצאית. טל חוטינר בלוק האהוב עליו