יאיר גת, בחר עבורכם ארבעה יינות מתוקים שיעשו לכם שמח סביב שולחן החג. בהנחה שלא הצלחתם לעלות על הטיסה הקרובה ולהימלט מכאן בזמן. לא חשוב לאיפה...
מתוק זה לא הטעם שלי. לא מסתדר אתו. שותה את הקפה שלי בלי סוכר ובדרך-כלל מוותר על קינוחים מוצקים. אבל עם יינות מתוקים, בדרך-כלל אין לי בעיה, בעיקר בגלל שיינות קינוח טובים הם לא רק מתוקים. יינות מתוקים יכולים לגרום גם לאנשים שלא באמת מחבבים אחד את השני להיות לערב אחד נחמדים... (צילומים: יח"צ) יינות קינוח אפשר לעשות בכל מיני שיטות, כדי להעלות את רמות הסוכר, כמו: בציר מאוחר, תוספת אלכוהול ענבים, ייבוש ענבים, בציר של ענבים קפואים, שימוש בענבים נגועים בבוטריטיס – פטרייה שמצמקת את הפירות ומעלה את ריכוז הסוכר וחומרי הטעם ועוד. כך או אחרת, בטמפרטורה נמוכה מאוד ובכוסות קטנות מאוד, הם יכולים לשים יופי של נקודה בסוף ארוחה, ולגרום לאנשים שלא באמת אוהבים יין לשנות את דעתם. לכן, בדרך לארוחת החג, אני חושב שכדאי מאוד לקחת את אחד מאלה: כרמל, Privet collection מוסקט 2014 היין נעשה מענבי מוסקט אלכסנדרוני, שנבצרו מאוחר כשהם בשלים מאוד ומפוצצים בסוכר. הסוכר הזה עלול להפוך להרבה מאוד אלכוהול. לכן, כמקובל, הופסקה התסיסה בעזרת תוספת של אלכוהול ענבים. המוסקט הצעיר הזה הוא בהיר מאוד, עם ריחות מתפרצים של פירות טרופיים בשלים ופרחים. המרקם שלו שמנוני, הטעמים עשירים והחמיצות נחבאת אל הכלים. יין פירותי ולא מאוד מורכב, שכדאי להרחיק מהילדים. מחיר: כ-35 שקל
יקב רמת-הגולן, ירדן, מוסקט 2014
גם היין הזה קיבל חיזוק של אלכוהול ענבים שהתיישן בחביות ולו מוסיף נגיעה, בלתי מורגשת כמעט, של ריחות עץ ותבלינים מתוקים, לצד ריחות של פירות טרופיים והדרים מסוכרים. המרקם שלו אלגנטי, יחסית לז'אנר כמובן, טעמי הפרי הבשלים מאוזנים בחמיצות נעימה והסיומת ארוכה, מורכבת ומרירה מעט. יין שמצליח להיות מורכב ומאוזן למרות המתיקות וחוץ מזה, נראה שהוא גם יתיישן יפה.
מחיר: כ-42 שקל
בנימינה, רזרב גוורצטרמינר בציר מאוחר 2012 עם כל הכבוד למוסקט הישראלי, בכל מה שקשור לעושר ומורכבות הגוורצטרמינר לא רואה אותו ממטר. היין הזה, שנעשה מענבי הגליל העליון הוא הוכחה מצוינת לכך. יש לו צבע כהה, כתום כמעט וריחות מרוכזים של דבש, ליצ'י, ריבת הדרים, קלמנטינה בשלה ועשבי תיבול. המרקם שלו עשיר מאוד, על גבול הריבה, אבל הטעמים מאוזנים והסיומת ארוכה ומורכבת. מתוק, אבל לא רק מתוק. מחיר: כ-70 שקל
יקב רמת הגולן, ירדן Heights Wine 2012
במדינות קרות באמת, משאירים את הענבים על הגפנים שיקפאו קצת, בוצרים אותם כשרמת הסוכר בהם בשיאה ועושים מהם אייס וויין. ביקב רמת-הגולן מכניסים את אשכולות הגוורצטרמינר לחודש במקרר שמכוון על מינוס 12 מעלות לפני שסוחטים אותם, והתוצאה היא Heights Wine - יין כהה ומרשים עם ריחות של פירות טרופיים ופרחים, טעמים מרוכזים ומאוזנים מאוד וחמיצות רכה, שכל לגימה ממנו היא כמו לתת ביס בפרי מתוק ובשל.
מחיר: כ-90 שקל