יאיר גת חושב שגם אם היינות מיקבי קליפורניה שנחתו כאן לאחרונה לא נושאים בשורה גדולה, הם בהחלט סוסי עבודה שעשויים היטב, ולחלקם יש פוטנציאל להפוך אפילו ללהיטים...
בתחילת החודש השתוללו באזורי היין נאפה וסונומה שבקליפורניה יותר משתיים עשרה דליקות ששרפו יותר מחמישים אלף דונם ויותר מחמש מאות מבנים, גרמו לפינוי של יותר מעשרים אלף אנשים מביתם, השמידו כאלפיים בתים ועסקים וגרמו למותם של עשרות. וראו זה פלא, במקום למצוא איזה מקסיקני עם נרגילה או לתת לאוטובוס מלא בצוערים של שירות בתי-הסוהר להיקלע למלכודת אש, ועל הדרך להעשיר את חיינו בנוכחותה של אחת, נאוה בוקר, האמריקאים האלה, שלא יודעים אלתור מהו ועושים רק מה שאומרים להם, פינו את האזור די מהר, והשתלטו על הלהבות בלי להאשים אף אחד חוץ מהיובש והרוחות. לפעמים, כדי לעשות דברים כמו שצריך, עדיף לעשות אותם לפי הפרוטוקול.
לפעמים כדי לעשות את הדברים כמו שצריך, עדיף לעשות אותם לפי הפרוטוקול... (צילומים: יח"צ, אמיר יעקבי)
בלי קשר לשריפות בקליפורניה, אבל פחות או יותר במקביל לרגעים האחרונים שלהן, השיקה חברת 'אקרמן', כמה יינות שהיא מייבאת מנאפה. יינות שעשויים על-פי הפרוטוקול וזו, אם תסלחו לי, נקודת התורפה שלהם. יאמר מראש, לא מדובר ביהלומים שבכתר האמריקאי, אלא בסוסי עבודה. יינות עשויים היטב, מתומחרים במתינות, שלא מציעים יותר מדי עניין או התרגשות. מצד שני, אף אחד לא יזרוק אותם מהשולחן, ואם הם יהיו נגישים וזמינים, לחלק מהם יש פוטנציאל להפוך ללהיטים.
היין, שתסס בחלקו בחביות עץ, הוא סוביניון בלאן מקליפורניה כמו שכתוב בספר. במפגש הראשון שלו עם האף עולים ריחות רעננים של אשכולית ועשב קצור, ולאחריהם שכבה דקה של פירות טרופיים ופירות כתומים בשלים. הטעמים רעננים ומאוזנים והסיומת מרירה מעט. יין בסיסי, חביב ועשוי היטב עם תג מחיר קצת גבוה לטעמי.
מחיר: 115 ₪
שרדונה אמריקאי הוא צירוף מילים שעצם המחשבה עליהן ממלא את הפה בטעמי חמאה ואלון קלוי. למרבה השמחה, נוכחות העץ ביין, שהתיישן שבעה חודשים בחביות, אמנם מורגשת היטב, אבל בלי להגזים. יין מאופק, מינרלי מעט עם חמיצות חדה וסיומת מרעננת.
מחיר: 80 ₪
בהשוואה לשרדונה של סטרלינג הוא קצת חורג מהפרוטוקול, עם ריחות מחומצנים, שרופים על גבול הקרמל, טעמים בשלים, חמיצות מתונה וסיומת מחוספסת. אני אולי לא התלהבתי, אבל אני די בטוח שיהיה גם מי שיחשוב שהוא מעניין.
מחיר: 75 ₪
היין הזה חייב להצליח. לא כי הוא כזה מורכב או מעניין, אלא כי הוא מתקתק, ישיר וטעים. שנין בלאן חצי יבש שספג את כל השמש של נאפה ומציע ריחות של פירות מתוקים ופרחים וטעמי פרי מתקתקים המלווים בתיבול כמעט בלתי מורגש. יין לאנשים שפחות מתלהבים מיין. להגיש קר מאוד.
מחיר: 50 ₪
מרלו לא מתיימר עם ריחות של פירות אדומים מתוקים ושזיפים שחורים, מהסוג שבנאפה כל-כך אוהבים, ומעט תבלינים. בפה הוא עושה הכל כדי לא להפריע. החמיצות מעודנת מאוד, המרקם רך מאוד, הטעמים נוטים בכבדות לכיוון המתוק וכמוהם גם הסיומת. יין עשוי טוב שיודע את מקומו ולא מנסה להיות משהו אחר.
מחיר: 50 ₪
יופי של קברנה. מתובל, פירותי ונעים לשתייה, עם מבנה מוצק במקומות הנכונים, חמיצות דקה וטובה וסיומת ארוכה. נכון, טעמי הפרי בסיומת בשלים, מתוקים ועמוסים, אבל לגימה נוספת יכולה לסדר את העניין די מהר. זה לא היין שישנה את עולמכם, אבל ליד סטייק כלשהו הוא יעשה עבודה מצוינת.
מחיר: 75 ₪
הקברנה מהסדרה הידועה ביותר של היקב, ואחת הוותיקות שבהן, הוא יין עשיר ומתקתק עם ריחות של פרחים, עשבי תיבול, פירות אדומים ושחורים, עשבי תיבול ושוקולד. המבנה שלו אמנם אנרגטי והחמיצות טובה, אבל לטעמי הטונים הבשלים קצת מכבידים על התוצאה הסופית.
מחיר: 70 ₪
יין מאופק, קמצן כמעט, עם ריחות לא מאוד נקיים של פירות שחורים ותבלינים. יחסית לאף המתון, המגע עם החך אגרסיבי, החמיצות בולטת על רקע טעמי הפרי הבשלים והמבנה מוצק במיוחד. יכול להיות שצריך ליישן אותו עוד קצת, אם כי לא בטוח שהפרי יעמוד בזה.
מחיר: 85 ₪
יופי של קברנה סוביניון, עם ריחות של שזיפים בשלים, פירות שחורים כמו אלה שכותבים עליהם בספרים, ותבלינים. המרקם חלקלק ונעים, החמיצות טובה והמבנה מלא ומוצק. אולי אפילו קצת יותר מדי מוצק בשלב זה. מצד שני, זה אומר שאם אתם ממש רוצים, תוכלו ליישן אותו כמה שנים.
מחיר: 85 ₪