סלט הוא לא רק ירקות חתוכים בצורה כזו או אחרת ובתוספת עשבי תיבול ותבלינים. שהרי כל מי שטעם אפילו את הסלט הפשוט ביותר, זה המורכב משלושה מרכיבים בסיסיים: מלפפון, עגבנייה ובצל, יודע להבדיל בין הסלט הטוב והפריך לזה המימי וחסר הטעם.

מתוק התפוח: מדור אוכל מיוחד לכבוד ראש השנה
מתכון לקציצות שיחזיר אתכם לילדות

אני רואה בסלט שירה בכמה קולות, שאם משלבים נכון בין הכלים לניצוח מדויק, מקבלים הפתעה מעניינת ומאוד טעימה בצלחת, ואם משקיעים בחומרי הגלם ובטכניקות ההכנה קצת יותר זמן ומחשבה, הסלט הופך בקלות לארוחה משביעה. ואם תשקיעו בו מחשבה נוספת, תוכלו בקלות לשנע אותו איתכם גם לעבודה. לסלט תמיד אפשר לצוות דגנים או קטניות ותוספות מעניינות. מובן שיש צורך להתארגן מראש, למשל לדאוג שהדגנים או הקטניות יעברו בישול וריכוך ראשוני, ואז לאחסן אותם בקופסאות ולשמור במקרר או במקפיא עד לשימוש.

וכך, ברגע שאני מעוניינת להכין סלט עשיר, הם מיד נשלפים מהמקרר, נערמים בתוך קערה רחבה. אליהם אני מצוותת ירקות שונים, עשבי תיבול, גבינות ולפעמים גם דגים. את כל הטוב הזה מחבק תיבול עדין, שתפקידו בעיקר להקפיץ, לחדד ולהדגיש את הטעמים.

קבלו מתכון להכנת סלט עדשים עשיר שבקלות יכול להפוך למנה עיקרית. שילוב העדשים, הירקות והטונה מקנה לסלט טעם חמצמץ עם ניחוח מנטה.

סלט עדשים וטונה

החומרים: (ל־8־6 מנות)

2 כוסות עדשים ירוקות, מושרות במים כשעה
2 בצלים ירוקים, קצוצים
1 בצל סגול גדול, פרוס דק
2 כוסות טונה בשמן, מסוננת
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות או לרצועות
¼ כוס כוסברה, קצוצה
3 גבעולי נענע, קצוצים
¼ כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כוס זיתים שחורים מגולענים (קלמטה)
מלח ופלפל שחור גרוס
½ כוס שמן זית
מיץ מלימון בינוני

אופן ההכנה:

מסננים את העדשים ומניחים בסיר בינוני. מכסים במים כס"מ מעל לעדשים. מבשלים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה או עד שהעדשים רכות, אך לא מדי.

מסננים, שוטפים במים ומסננים היטב. מעבירים את העדשים המרוככות לקערה ומוסיפים את הבצלים, הטונה המפוררת, הפלפל האדום ושאר החומרים. מערבבים היטב. טועמים את הסלט ומתקנים תיבול בהתאם.

טיפסקל
כדי להכין סלטים רצוי להכין שלל ירקות קלופים וחתוכים, מוכנים לשימוש.

צרו שניים שלושה רטבים חמצמצים ומפולפלים, שישתלבו בקלות בכל סלט.

אין זמן להשרות קטניות? הכינו מראש! השרו קטניות בכמות גדולה למשך הלילה, חלקו לשקיות והקפיאו. השתמשו לפי הצורך.